Nu var julen över och julfriden lika så. Tillbaka till en grå vardag med knappt några vardagliga händelser, eller? Inte riktigt sant skulle många nog säga. Snart är det som brukligt dags för nyår en vecka efter julaftonen. Däremellan finns även mellandagarna. Vardagen har alltså ännu inte slagit rot om våra liv några dagar efter doppardan 2012. Dock har Ockelbo HC's spelare hunnit med en mellandagsträning på en ovanligt bra afton. Inte en snöflinga så långt ögat kunde nå. Några enstaka minus, vad mer kan man begära under bar himmel?

Nåja, vad är väl en träning på månskensrinken? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!

Och underbar var den. Många tunga kroppar efter dagar av julmats-frossande. Men det märktes då inte, många mål, lite skridskoåkning, puckhantering och slutligen straffturnering. Vanns denna gång av Kristoffer Karjula som var en utav två som träffade nätet bakom målvakterna Jäderberg.

Imorgon är det återigen dags att snöra på sig skridskorna, knäppa hjälmen och hoppa ut på isen och hockeyträna för sista gången detta år. Givetvis kommer man säkert kunna skåda en och annan spelare under helgen också på allmänhetens åkning vid rinken.

Väl mött och god fortsättning

Så där, om snart fyra timmar är denna julafton över och nästa gång vi firar Kristi födelse blir 365 dagar från nu. Många härliga stunder har de varit, både på rinken och vid sidan av. Men det är ännu inte dags för att vara nostalgisk och göra en återblick på det gångna året, de har man dagen innan nyår till för.

Många har varit med nära & kära och firat julafton, men självklart finns de dom som sitter ensamma hemma, skänk dessa en tanke, de är ju trots allt tanken som räknas. En tanke till de som bytte däck igår också.

God jul.

Likt torsdagsträningen snöade det ännu en gång över Ockelbos månskensrink. Ockelbospelarna som dagen innan tränade i mer snö, ofantligt mer snö, så mycket mer snö att det inte går att beskriva, kunde inte kommit bättre förberedda. Dagens motstånd stod Järvsö IK för.

Innan matchen sattes igång blev några raketer uppskjutna för att fira julens ankomst och år 2012's sista match på rinken. Direkt när sista raketen small av släpptes pucken ner i isen. Tidigt märktes att OHC var sugen på att visa den ditkomna publiken en målfest. Dock åkte man redan efter någon minut på en utvisning, men där man försvarade sig bra och kunde hålla tätt. Istället när boxplay'et var avklarat kunde man med full styrka göra kvällens första mål genom Emil Mårtensson. Det var början på en målkavalkad för Ockelbo som innan slutsignalen ljöd för första gången under matchen ledde med hela 8-0.

Inför andra perioden gjorde man som tidigare match mot Söderhamn, istället för Jäderberg i målet satte man in Jäderberg. Mittenperioden skulle sedan bli aningen målsnålare, Troligtbis var de det extrema snöfall som gjorde att vissa puckar inte ville hitta sig ända fram. Tillslut när pausvila närmade sig kunde man gå in med en 12-2 ledning inför sista perioden.

I tredje delen av matchen blev det lite mindre mål gjorda, lite mindre snönedfall och lite mindre jordens undergång.
Perioden vanns utav hemmalaget med 3-2, och matchen slutade hela 15-4 till Ockelbo.

Eftersom många mål gjordes kommer här nedan alla istället.

14-3 R. Gilljam, ass R. Uppman och E. Mårtensson
15-3 Björn. Rosén, ass Pontus Johansson.

Ockelbo har nu två matcher i rad med många mål. Bra gjort.

Många mål = några fina mål. Många att välja på, klappklapp spel och pang, runda målbur och målvakt sedan lägga i pucken, stör målvakt och skjut tyst. Detta var några av de fina målen. Men finast av de alla var R. Gilljams "åka förbi målvakten, släpp pucken"-mål. Ögongodis.

Åberg-pokalen gick idag till junioren P. Johansson med motiveringen "Första poängen(?) i år, samt många fina dragningar, bra spel och att våga."

Sista matchen för år 2012 är nu spelad, nästa match är den 4:e Januari borta mot IK Huge i kasthallen 19.30. Förhoppningsvis har alla då redan hunnit fira jul samt nyår och kommer fräsha till match.

Som brukligt om Tunnan stått i målet hade matchen slutat med en 15-0 vinst.

2012-12-21. Maya-kalendern går mot sitt slut och jorden mot sin undergång, eller? Ser inte så ut.

Härligt att se tomten köra ismaskin i periodpaus ett. Bådar gott inför måndag.

Skadad idag M. Stark. Troligtvis en axelluxation, inte kul.

I torsdags var det dags för den sista träningen innan jul. Redan på morgonen syntes det att dagens väder skulle vara kanon. Men det var dagens väder det. När dagen övergick till kväll och OHC skulle kliva på isen började det att vräka ner snö. Då passade det gamla och väl använda uttrycket "det snöar alltid i Ockelbo" in. Med det menas inte att det alltid snöar i Ockelbo, exempel på just det uttrycket från ungdomsåren då man slog sig illa på skolgården en varm sommardag. Då kunde man ha skrapat upp hela benet, när det gjorde som mest ont och man trodde att inget kunde göra en glad kom fröken alltid fram och sa "Kom ihåg lille vän, det snöar alltid i Ockelbo". Genast blev världen lite bättre och det som en gång gjorde ont gjorde plötsligt lite mindre ont.

Nog om gamla ordspråk, uttryck och liknande, över till torsdags träningen.
Med mycket snö i luften och lite på isen var man tvungen att utnyttja början av träningen till övningar och sådant. När hårda långa passningar blev till korta lösa passningar var det dags att ta fram snöskyffeln. Med den och målburen skottades en zon upp för att däri spela PCW 3on3. Men tillslut blev även den zonen än en gång fylld med för mycket snö, som blev för mycket för Ockelbospelarna. Istället blev det en tidig kväll och uppladdning inför vad som då var morgondagens match.

Söderhamn, 2012, dimman ligger tät.. Ockelbos stoltheter har åkt E4:an för att kunna kriga i just Söderhamn. Slaget om Norrlands gröna skogar och tusen sjöars land.

Lite ordförklaringar:
Kriga = spela match
Slaget = dagens match
Norrland = Norrland
Tusen sjöars land = Finland, grannlandet i öst.

Trots den extrema hype inför denna match gick OHC-spelarna in fokuserade och målmedvetna redan från start. Och kunde ganska tidigt in matchen göra första målet, en styrning av Joakim Westrin, som för övrigt gjorde sitt första mål i OHC-tröjan. Det var början på en målkavalkad i första perioden. Som till slut slutade hela 6-1. Nämnvärt är att Söderhamns första mål var en misstänkt spark som domaren missade till målvakten Jäderbergs besvikelse. Bara minuter senare gör Ockelbo mål på en misstänksam icing. Kompensation månne?

Inför andra perioden byttes målvakten Jäderberg ut och in klev istället Jäderberg. Denne kunde fått en bättre inledning, då Ockelbo-spelarna på isen ganska tidigt i inledningen bestämde sig för att byta samtidigt när Söderhamn kom på anfall. Detta ledde till att två SIFare kom helt själv mot målvakt och när man kommer två mot målvakt ska det vara mål, så blev det även här. Men som svar på detta gjorde OHC mål nästan direkt efter och kunde tillslut vinna period två med 4-2.

10-3 inför sista och matchen var i princip avgjord. Men redan efter 15 sekunder in i tredje kunde Söderhamn reducera. I detta måltempo kunde en vändning vara möjlig. Dock skärpte sig OHC och kunde sedan vinna period tre med 3-1 och matchen med 13-4.

Eftersom det blev så många mål kommer här istället en lista på alla OHC's målgörare och assistgörare:

12-4 Henric Ferrari, ass Marcus Olsson
13-4 Richard Uppman, ass Pontus Johansson, Marcus Stark.

Många mål denna match, alltid kul att se.

Matchen mål görs av Johan Åberg, där Björn Rosén innan gör en Spinn o'rama-fint/pass, ögon i nacken = Ögongodis!

Jäderberg den äldres enda kommentar till matchen: "...jag är så besviken på Börje...". Citat av Peter Forsberg.

Björn Roséns pass till Johan Åbergs mål, tål att nämnas två gånger.

Åberg pokalen gick idag till Robin Gilljam med motiveringen "bra spel framåt men framförallt extremt bra backchecking."

Som vanligt om Tunnan stått hade matchen slutat med en 13-0 vinst.

Så äntligen var det dags för gårdagens men även måndagens aktivitetsuppdatering. Lite kort om måndagen till att börja med.

Måndagsträning, som vilken måndagsträning som helst? Inte riktigt, mycket var nytt, nya ansikten, ny tränare (strand-in enbart på den träningen), ny straffkung, nyspolad is och säkert var det någon som åkte runt med en ny klubba.

Det helt nya ansikte man kunde skåda på träningen, i omklädningsrummet före och efter träningen, samt i Sandviken/Järbo-bilen till och från Ockelbo svarade på namnet Marcus. Tidigare har detta ansikte, men också kropp, vars namn går under Marcus, kunnat skådas i såväl Umeå hockey som Hemsta hockey. Ett bra första intryck om denne gavs.

Och nu till det ansikte som fick vara stand-in tränare för OHC i måndags, Christian Stark. Detta ansikte med tillhörande kropp gjorde ett mycket starkt intryck. "Starka ord från en stark person" var någon av de många fraser som kunde höras efteråt. Starkt gjort! Skulle man kunna säga.

Den nye straffkungen blev Richard Uppman som kunde vinna turneringen efter BARA två straffar, bra gjort!

För er som fortfarande funderar vart ni har hört namnet Christian Stark kan här avslöjas att det är ordförande för hela Ockelbo Hockey Club.

Eftersom det idag spelades en match ska det här komma ett referat. Men eftersom inget kom igår (torsdag) då det var träning kommer det krävas flera timmar av textredigering. Och för att Ni som läsare ska få den bästa tänkbara läsupplevelse kommer istället en lång uppdatering imorgon, vilket också kan bli årets bästa referat.

Ja gott folk, i fredags var det äntligen dags för årets första säsongsmatch hemma på just en fredag. Gästerna denna dag var formstarka Strömsbro som mest troligt var enormt revanschsugen efter senaste matchen mot OHC då det slutade med en 8-5 förlust.

Direkt på nedsläpp tog Strömsbro tag i taktpinnen och ångade på, men det gav ingen utdelning till en början. Istället var det OHC som lyckades trycka matchens första mål, målskytt var Emil Mårtensson. Och några minuter senare var det dags för Tomas Rosén att trycka dit pucken bakom Strömsbro-målvakten. Trots ett litet övertag för bortalaget kunde Ockelbo gå i periodvila med en 2-0 ledning.

Andra perioden var mycket lik den första, något övertag för SIF. Dock fick hemmalaget ett powerplay ganska tidigt. Där man tyvärr åkte på ett baklängesmål via ett friläge. Givetvis var det #10 A.Karlsson i Strömsbro som fick inleda deras målskytte. Efter reduceringsmålet blev trycket på OHC än mer och ett kvitteringsmål låg i luften. Många gånger (3ggr) var stolpe och ribba en hjälp för Ockelbos målvakt Jäderberg. Men till sist, efter många chanser kom ändå kvitteringen efter en lång spelsekvens i defensiv zon för hemmalaget. Och när tre minuter kvarstod av period nummer två kom även ett ledningsmål för bortalaget som senare kunde gå in med en 3-2 ledning inför tredje.

Del tre av matchen skulle även den bli jämn resultatmässigt. Tidigt in i perioden kunde Björn Rosén lyfta pucken hårt i nättaket vilket resulterade i en kvittering. Nu hade Ockelbo än en gång chans att ta ledning. Tyvärr drabbades hemmalaget av utvisning och SIF kunde återigen ta kommandot på matchen. Ockelbo försvarade sig bra, men när Strömsbros måltjuv A. Karlsson fick en sekund extra på sig framför mål tog han vara på det, 4-3 och återigen uppförsbacke för OHC. Som om inte det vore nog utökade SIF sin ledning till 5-3 när mindre än fem minuter återstod. Uppförsbacken såg nu mycket längre ut. Men man ska inte ropa tjenixen fören man är över diket som man brukar säga. När det vara ett par minuter kvar av matchen lyckades Emil Mårtensson runda målet och göra sig, enligt Johan Åberg, hela 6 meter lång och få in pucken mot bortre stolpen. Dock kom aldrig OHC närmare än så. Och det slutade även i årets första hemmaförlust.

Åberg-pokalen gick denna match till Tommy Karjula med motiveringen "uppoffrande spel och lugn".

Målvakten Jäderberg hamnade nu under den godkända räddningsprocenten.

Matchen hade slutat 4-0 med Tunnan i målet!

Ockelbo gör ändå en godkänd match mot serieledarna där en seger eller oavgjort inte hade varit allt för orättvis trots en 40-26 förlust i skott på mål.

Starkt gjort av folk att komma och kolla i -18 grader.

Åbergs 6 meters teori visade sig vara någotsånär den faktiska längden.

Med Tunnan i målet hade matchen slutat 4-0!

Torsdag och som brukligt träning för Ockelbo HC på månskensrinken. Många av spelarna hade masat sig ner till IP men många var även sjuka eller jobbade.

Dagens träning i sig var en kall tillställning där många frusna fötter behövde värmas efteråt. Trots kylan stannade alla kvar på isen hela träningen, som bland annat innehöll zonspel, uppspel och straffturnering. Det sistnämnda vanns utav nygamla tillskottet Jocke "the Joker" Westrin som med först en straff á la Forsberg '94 likt fem andra spelare gjorde mål. Men efter omgång två kunde denne man som ende målgörare där ställa sig överst på pallen.

Imorgon nalkas årets första fredagsmatch på månskensrinken i Ockelbo, gästerna då är Strömsbro som på sistone spelat mycket bra resultatmässigt. OHC får kämpa om tre pinnar skall inkasseras. Kom ner och se dessa lag drabbas samman i en av årets kanske tuffaste hemmamatch.

Väl mött

Många, likt mig själv blev idag mycket fundersam när det istället för match var träning. Med siktet inställt på att som alla andra tisdagar se OHC spela ishockey for jag ner till rinken på min rostiga gamla cykel. Vad skådade då mitt vänstra öga? Jo, en träning. Varför? Svaret var mycket enkelt, med 11 lag i serien kan endast tio av dem spela på samma dag (visst skulle samtliga lag kunna spela samma dag, men då skulle ett utav de 11 lagen få spela två matcher på en 24 timmarsperiod vilket i princip skulle ta en hel dag. Och eftersom många av spelarna i de 11 lagen har andra aktiviteter under veckodagarna blir tiden knapp. Därför gott folk, är ett lag matchledig två gånger per säsong). Och idag var det Ockelbo HC's andra matchfria tisdag.

Träningen i sig var riktade till målvakterna, vilka verkligen kan behöva mer träning. Och nästan som en tradition snöade det ännu en gång då det var dags att kliva på månskensrinken. Nu väntar en spelledig onsdag där spelarna får chans att uträtta viktiga behov så som tvätt och kvalitetstid. Sen på torsdag är det dags för den veckoenliga torsdagsträningen. Och på fredag nalkas match, mot formstarka Strömsbro som kommer med två segrar över Huge i bagaget. Kom och beskåda detta spektakel!

Den tidigare utlovade bilden på Marcus Hedströms öga kommer här nedan.
Fotograf: Okänd

Väl mött

Många har nog inte undgått att helgen är över och vi är redan förbi andra advent. Veckans första veckodag, måndag brukar vanligtvis vara träningsdag för Ockelbo HC och så även idag.

Men först kanske folk vill ha lite fakta om vad som hänt under helgen. Efter fredagsmatchen som OHC vann på straffar väntade en skön helg, två stora evenemang i form av scorpions-spelning och jubileumsmatch för Brynäs. Det var på det sistnämnda man kunde se en del OHC'are. Ore "björnen" Rosén, Thomas "lillore" Rosén, Christian "ordf" Stark, Rickard "målvakten" Jäderberg, Marcus "målvakten" Jäderberg och Daniel "krysset" Larsson. De tre förstnämnda kunde man även skåda på efterfesten.

Till dagens träning. Några ansikten saknades idag, några hade jobb, några var rasslig och så vidare. Men trots manfall var det 17 ombytta utespelare. En relativt lugn träning, där vi fick se kedja Gilljam, Uppman och Pontus visa upp några riktigt fina kombinationer.

Imorgon tisdag spelar OHC ingen match, istället är det återigen målvakternas tur att få de svettigt. En målvaktsträning kanske skulle vara på sin plats om man ser tillbaka på fredagens match.

Den utlovade bilden på Marcus Hedström kommer senare att läggas upp här.

Så har återigen Ockelbo mött Bollnäs, dock på bortaplan utan vind, snö och utomhusrink. Ockelbo åkte upp till Bollnäs med nästintill full trupp. De saknade var antagligen full de också. OHC kom med en 7-2 seger i bagaget mot just Bollnäs, men de flesta matcher BiS har spelat på hemmaplan har varit jämnt resultatmässigt och så blev även denna.

Första perioden blev en jämn tillställning, i början kände lagen på varandra för att veta vart ribban skulle läggas så att säga. Några utvisningar drabbade båda lagen. Men mål i PP uteblev. Istället med lika många man på banan klev Richard Uppman fram och sköt in matchens första mål. Och någon minut senare var det dags för Johan Åberg att stänka dit en puck. Ockelbo såg ut att gå in i periodvila med en 2-0 ledning. Med 20 sekunder kvar och en offensiv tekning borde saken vara biff. Men efter en tveksamt hög lobbpuck från hemmalaget kunde en Bollnäs-forward snappa upp den och i ett två-mot-ett-läge stänka in pucken i Rickard Jäderbergs plockkryss.

Andra perioden såg ett tag ut att bli mållöst, några chanser åt båda lagen men målen uteblev. Men, i en situation som såg helt ofarlig ut lyckades målvakten Jäderberg i Ockelbomålet passa "fel" spelare, en Bollnäsare, och 2-2 var ett faktum. "En liten tavla" skulle man snällt kunna uttrycka det. Resultatet stod sig perioden ut.

Mellan andra och tredje perioden handlade snacket i OHC's omklädningsrum om att ha roligt. Och Richard Carlssons mening "Försök fokusera på vad folk gör bra, man behöver inte skrika till hen att hen gör fel. För det vet redan hen, och om man inte vet det är man dum i huvudet." blev en stämningshöjare. Med ny energi gick man ut i tredje, men mötte ett minst lika taggat Bollnäs. Dock lyckades inget av lagen ta chansen att göra mål. Närmast var Ockelbo att få in en ledningspuck, en styrning som träffade insidan av stolpen och ut igen. Närmare än så kom man inte på ordinarie tid. Med knappt minuten kvar av matchen drabbades OHC av en utvisning och fick inleda förläggningen i ett boxplay.

Förläggning, andra gången i år för Ockelbo. Lite mindre än minuten att spela i boxplay. Men som dagens alla powerplay tidigare blev även detta mållöst. Några få chanser fick båda lagen, men inga riktigt vassa innan Hesa Fredrik ljöd för fjärde gången. Straffar skulle få avgöra det hela. Först ut var Bollnäs att lägga en men mål uteblev. Istället får Marcus Hedström i OHC lägga sin första straff för säsongen, en fin dragning men lite otur med studs på pucken gör att målvakten i BiS räddar. Andra straffen för Bollnäs tog i ribban, och ut. Så, dagens fjärde straff, andra för OHC fick Tomas Rosén slå. Efter många år tänkande bestämde sig denne man att försöka skjuta i högra krysset, och som han gjorde det. 3-2 till OHC och målvakten Jäderberg behövde rädda sista för att seger skulle bli ett faktum. Bollnässpelaren väljer att försöka sig på en enhands straff á la Forsberg. Bra slagen men sista touchen blev halvdan och pucken gled precis utanför stolpen. Resultatet blev då 2-3 till Ockelbo.
Tomas Roséns straff. Fotograf Okänd.

Ryktet gick att många spelare i Bollnäs var borta, och tur var nog det, för annars har matchen kanske slutat på ett annat sätt. Plus i kanten för målvakten i hemmalaget.

Dagens Åberg-pokalvinnare blev Målvakten Jäderberg, som efter målvaktstavlan mot förmodan lyckades hålla tätt.

Straffskytten Hedström åkte in i sargkanten med huvudet och kommer troligtvis få en "Badboy-look" imorgon. Kanske att en bild dyker upp här.

En match utan straffar hade det kunnat bli om Tunnan fått stå och hållt nollan.

Så var återigen denna torsdag till ända. Grabbarna i OHC fick uppleva ett träningspass där underlaget var emot dem. Med mycket snö på plan blev det till att ta fram snöskyfflarna och skotta upp en zon. Zonspel blev huvudämnet denna dag där.

Har man läst rubriken så kan man se att manfall står med, varför undrar ni kanske? Jo på dagens träning saknades en del spelare pga av "jobb" och liknande, samt att en hop spelare skadades i spel. En hopkörning mellan Giljam och Karjula och Norén som olyckligt fick en tackling i huvudet. Detta ska vi ändå se som en medgång, för det som inte mördar, härdar brukar man säga. Och tiden läker alla läkbara sår som en vis man en gång sa.

På tal om sår, nu ska vi se vad Ockelbospelarna kan om skörd. Nej, skämt åsido, imorgon är det återigen dags att plocka fram matchställen och bege sig till Bollnäs. Nedsläpp kl 19.30, ta med era nära och kära för att se matchen, för spännande kan det bli!

Så var det återigen dags för match på OHCs hemmaplan, månskensrinken. Kollade man på dagens väderprognos var förutsättningarna något utöver de vanliga, ingen snö och vind samt 7 minusgrader. Denna prognos visade sig, inte helt ovanligt, vara käpprätt åt helvete. Istället var det -11 och kräksnö stundtals. Men OHC som i torsdags tränade i extremt snöväder och igår extrem kyla hade inte kunnat komma bättre förberedd. Skulle detta var tillräckligt?

Redan i första bytet i första perioden lyckas R. Giljam elegant slinka mellan Bollnäs försvaret och få matchens första friläge, samma person sköt även matchens första skott men tyvärr fick bortalagets målvakt göra matchens första räddning. Trots uteblivet mål började matchen bra, och man visade att man ville vinna redan från start. Det skulle dock dröja tills Bollnäs drog på sig matchens första utvising innan pucken ville hitta förbi mållinjen. Om minnet inte sviktar allt för mycket var det Tomas Rosén som fick inleda målskyttet. Ockelbo drabbades snabbt efter ledningsmålet på en utvisning. Strax efter att två minuter gått sköt en Bollnässpelare mot målvakten R. Jäderberg men missade mål och träffade gallret. Tack vare gallret och dess dynamik fick pucken en konstig tillbaka-studs. Det blev en "retur" rätt på en annan Bollnässpelare som kom rusande mot mål och 1-1 var ett faktum. Sekunderna senare kunde Ockelbo återigen ta ledningen via R. Uppman, som förövrigt inte gjorde sitt sista mål för kvällen. Två mål till gjordes innan periodvilan av J. Åberg och en vars namn kommer skrivas hit senare.

Andra perioden innehöll inte lika många mål, men lika mycket snö. Snön levde idag sitt egna lilla liv. Där den gick från att ha uppehåll till att som tidigare nämnt kräkas ner från ovan. Tillbaka till andra perioden, som vanns utav Ockelbo HC med 1-0. Några få "PP" blev det för båda lagen, men inga mål. Istället fick Uppman peta i sin andra puck för dagen efter mycket gröt framför målvakten. Uppman som förövrigt inte gjorde sitt sista mål för matchen.

Tredje perren skulle bli aningen målrikare. Bollnäs får ett bra läge att tidigt reducera då Ockelbo drabbas av en utvisning. Dock lyckas inte gästerna ta vara på Powerplayet och istället utökar ockelbo till 6-1 där R. Uppman får göra hans första hat-trick för säsongen, fint framspelad av en snurrfintande Mårtensson. Men efter halva sista perioden reducerar ändå BIS till 6-2, men närmare än så kommer aldrig bortalaget utan istället fastställer kaptenen Karjula slutresultatet 7-2 på en retur/framspelning av M. Stark.

Dagens mål kan troligtvis ha hamnat i fel ordning då närminnet inte var det bästa idag.

Åberg-pokalen gick idag till Jocke Westrin, se bild. Med motiveringen "Tryggt, lugnt och fint spel under större delen av matchen".
Fotograf Okänd.

Bollnäs hade mannfall och troligtvis kommer motståndet bli aningen bättre nästa möte.

Vill man se Ockelbos stoltheter spela nästa match ska man bege sig till Bollnäs ishall på fredag, då är det nämligen returmöte kl 19.30.

Tunnan hade inte släppt ett mål på matchen!

Här kommer bilden som blev lovad i gårdagens blogginlägg.
Fotograf M. Hedström

Inom kort kommer även ett matchreferat från dagens match mellan Ockelbo HC och Bollnäs IS

Återigen har en helg passerat oss likt en Ockelbo-ost passerar kassören på Ugglebo. En mycket händelserik helg där några spelare valde att fira sista lördagen i veckan. En av personerna som firade, Marcus Olsson, bönade och bedde en av de andra pojkarna, Marcus Hedström (fotograf) att ta ett kort. "Ett kort som var ämnat för bloggen" som M. Olsson valde att så fint formulera det. Bilden i sig är något barnförbjuden om man är av de ortodoxa slaget inom kristendomen men kommer givetvis trots påtryckningar och önskningar från Vatikanen ändå läggas ut här.

Väl på träningen var detta det de snackades näst mest om. Dagens hetaste ämne var även dagens kallaste, nämligen temperaturen. Inte OHC's historia har det någonsin tränats i så här kallt väder, där temperaturer mellan -21 till -25 grader celsius omkring i "Obo" observerats. Extra underställ, rånarluvor, strumpvärmare och träklubbor blev kvällens räddning från förfrysningsskador. Trots den extra värme som extrakläderna gav blev kylan aningen påtaglig, och träningen fick kortas ner och de tappra som vågat sig ut fick träna i bara en timme.

Vaktmästare Eken ska ha en stjärna i kanten för de eminenta jobb som krävts för att få planen spelbar efter kräksnön som kom i helgen.

Vi fick idag äran att se Tomas Rosén trotsa kylan och åka skoter till träningen iförd en t-shirt, jacka och mjukisbyxor. Vid frågan om det inte var kallt svarade denne man:
-Jag har ju en björnfitta.
Vad han menade med det gräver vi inte djupare i.

Så till morgondagen, imorgon spelas den i fredags uppskjutna matchen mot Bollnäs. En match som på förhand mycket väl kan bli en rysare då båda lagen resultatmässigt imponerat.