Tor, Indra, Adad och Zeuz är av några få kända som "vädergudar". Tor inom asatron, Zeuz i grekiska mytologin osv. Men vad har dessa att göra med dagens match kanske ni undrar?

Jo, som många kanske redan vet blev dagens match inställd på grund av dåligt väder. Dåligt väder tänker ni, någon ligger bakom det tänker jag. Efter lite googlande har slutsatsen dragits att någon av dessa så kallade vädergudar förstört kvällen för så många. Men ha förtröstan som många allt för ofta brukar säga, ty redan på tisdag kan det bli aktuellt att dagens inställda match spelas.

Väl mött

Idag var det dags för drabbning på gamla testebovallen mellan hemmalaget Strömsbro IF och bortalaget Ockelbo HC. En på förhand spännande match tabellmässigt. Det var första gången på många år som Ockelbo mötte Strömsbro, kollade man på gamla resultat lagen emellan var det en liten fördel för hemmalaget. Men, igår var igår och idag är idag som man brukar säga.

Matchen började i något lugnt tempo, lagen kände på varandra och pucken bytte zoner stup i ett. Bortalaget startade dock målskyttet via Richard Uppman på en retur i en "två mot en"-situation där Emil Mårtensson sköt mot bortre stople, var detta en variat som tränats på vid något tillfälle? Kanske... Få utvisningar delades ut och Ockelbo kunde i periodvila gå till omklädningsrummet med en rättvis 1-0 ledning.

Matchens andra period kunde nästan inte startat bättre för Ockelbo. Efter 41 sekunder ökades ledning på till 2-0 via Mårtenssons klubba. 25 sekunder senare var det dags för Johan Åberg att stänka dit pucken ur snäv vinkel till 3-0. Men Strömsbro vägrade ge upp. Ockelbo drabbas av en utvisning och hemmalaget utnyttjar powerplay'et på ett bra sätt och reducerar till 3-1. Reduceringsmålet verkade inte gräma Ockelbo märkvärdigt, utan istället utökas ledningen två gånger till 5-1 där Richard Carlsson och Tomas Rosén blev målskyttar. Rosén som förövrigt var den bortglömda målskytten i referatet mot Lindefallet gjorde denna gång ett liknande mål som då, slagskott från övre tekningscirkel. Bortalaget vinner även denna period men med siffrorna 4-1.

Ockelbo kliver in i tredje perioden med en 5-1 ledning. En ledning som kan tyckas vara betryggande men tji den som ropar hej för tidigt. Många utvisningar delades ut i början av sista tredjedelen i matchen. Ofta var det bortalaget Ockelbo som drabbades, och redan efter 8 minuter hade Strömsbro reducerat tre gånger, 5-4. Efter hemmalagets fjärde mål för matchen var det dags för OHC att ta "time-out", vilket gjorde en liten skillnad, utvisningar och insläppta mål uteblev. Istället fick Ockelbo ett ypperligt läge i "5 mot 3" att öka på ledningen, chansens togs och ledning 6-4 med mindre än fem minuter kvar att spela. Johan Åberg lyckades i ett anfall komma fri men bli fälld och straffslag utdelas som straff.
     Tyvärr missar denne mål och matchen fortsätter. När mindre än tre minuter återstår drabbas Ockelbo av två(!) st utvisningar och matchen blir återigen väldigt spännande. Lite slarv av hemmalaget gör att OHC's Emil Mårtensson får ett friläge, han dras omkull och en andra straff för dagen ska slås. Samme man lägger straffen på bästa sätt och utökar ledningen till 7-4 och stort jubel utbryter i Ockelbo-båset. "5 mot 3"-spelet fortsätter och när 33 sekunder av matchen återstår lyckas hemmalaget återigen reducera. Kan en vändning vara möjlig? 7 sekunder senare lyckas Strömsbro få iväg ännu ett skott mot mål, men denna gång blockerar målvakten Rickard Jäderberg och det blir tekning i egen zon. Där vinns tekningen av OHC och Johan Åberg som missade straffen snappar upp pucken och rensar den ur zon, rensningen resulterade i mål och spikade därmed resultatet 8-5.

En mycket bra match av grabbarna i blått (Ockelbo). Samtliga i laget gjorde en väl godkänd match. I OHC fanns en debutant i form av Ockelbosonen Jocke Westrin som även han gjort en VG match. Åbergpokalen gick denna gång till målvakten Rickard Jäderberg som efter något misstag i tredje perioden ändå lyckades hålla någorlunda tätt bakåt. Nu väntas en veckas matchuppehåll för spelarna i OHC. Men om man nu är sugen på att se dessa pojkar spela hockey finns tillfälle på måndag, tisdag och torsdag då det är träning. Vill man inte se pojkarna träna kan man istället bege sig till Ockelbo IP på fredag, då gästas Ockelbo HC av formstarka Bollnäs och kan mycket troligt bli en spännande match.

Tunnan hade hållit nollan om han stått.

Torsdagsträning och rekord-få på hemmaplan. Idag saknades många ansikten, orsakerna var många. Någon hade skolarbeten, en annan jobbade. Men den största anledningen till att folk saknades var att ett tämligen okänt pojkband från Sverige hade en "spelning". Det tämligen okända bandet skulle kunna liknas vid 2010-talets backstreet boys eller Five!, för de som minns dessa band. Saknad på träningen var också samtliga ur ledarstaben som hade möte på Läkerol Arena.

Tillbaka till träningen, de tappra få som tagit sig hela vägen till Ockelbo IP kunde avnjuta en tempofylld och kanske årets bästa träning. Farten, intensiviteten, passningarna, skotten, räddningarna, målen, tacklingarna, ja allt. Allt var verkligen fulländat, synd bara att många var borta och missade detta.

Dock efter träningen kom det klagomål från en del personer att statistikföraren borde kontrollera vilka siffror som skrivs ut på papperet, både mål och passningar missas.

Och för de som vill se Ockelbos stoltheter ännu en gång spela match kan bege sig till gamla testebovallen imorgon fredag kl 19.30. Då gästar OHC Strömsbro.

Igår var det dags för OHC att ta sig an Söderhamn hemma på Ockelbos månskensrink. Termometern visade sju plusgrader, vädret kunde varit bättre.

Söderhamn startade matchen bäst. Redan efter 31 sekunder kunde de på ett märkligt sätt göra 0-1. Knappt en minut senare kunde Ockelbo kvittera till 1-1. Målet verkade ge OHC-grabbarna mer energi och kunde snabbt efter det första målet också öka på ledning. Bortalaget ville dock inte ge sig så enkelt. Efter en tre mot en situation kvitterade Söderhamn till 2-2. Men Ockelbo kände att mer fanns att ge, och till slut innan perioden tog slut stod det 5-3 till hemmalaget.

Andra perioden blev kaotisk. Många utvisningar delades ut och drabbade inte sällan Söderhamn. Två matchstraff bland annat, båda till bortalaget var av en till tränaren. Värmen och de många utvisningarna gynnade hemmalaget och kunde rättvist vinna perioden med 4-0. En något betryggande ledning inför sista perioden.

9-3 och 20 minuter kvar att spela. En något lugnare period utvisningsmässigt men desto mer mål. Trots mindre utvisningar i tredje delen av matchen åkte bortalaget på ännu ett matchstraff, återigen en tränare i Söderhamn, som fick spela sista delen av matchen utan coach.
OHC fick nu denna period göra hela sex mål och vann rekordstort hemma med 15-3.

Åbergpokalen gick denna gång till Henric Ferrari som gjorde sina två första mål den här säsongen. Nämnvärd fakta; Mest poäng denna match stod backen Marcus Hedström för med 5p (1+4).

Med Tunnan i målet hade det blivit en ännu större seger, nämligen 15-0.

Igår fredags var det dags för Ockelbos stoltheter att ta sig an Järvsö IK på bortaplan. Kl fyra var det tänkt för avfärd från IP i Ockelbo, men nästan som på rutin kom bussen 25 minuter sent. Det som från början verkade bli en allt för tidig ankomst blev istället en allt för sen ankomst. Tiden blev knapp och vid ankomsten till Järvsö Arena återstod 30 minuter till uppvärmning på is. Så inget bollspel utan direkt på med utrustningen. Och visst märktes det ute på värmningen att många mentalt fortfarande sov. Detta bådade inte gott.

Men första perioden kunde nästan inte startat bättre. Efter 30 sekunder åkte Järvsö på en utvisning, 13 sekunder senare stod det 1-0 till OHC. Dagens förste målskytt blev Richard Carlsson. Tyvärr lyckades Järvsö kvittera till 1-1 efter att målvakten Rickard Jäderberg "hamnade fel i boxen" (=målvaktsmiss). Då valde Richard Uppman att kliva fram, med ett perfekt slaget handledsskott tar han återigen upp OHC i ledning. Vem som gjorde OHC 3:e mål återkommer då minnet inte är det bästa.

Andra perioden börjar där den första slutade, mycket spel i hemmalagets zon, några fina passningar mellan OHC men målvakten i Järvsö spelade då bra. Och när denne verkade vara en vägg får torsdagsträningens straffmästare Ore "Björnen" Rosén ett friläge från mittpunkten. Precis när han ska skjuta ångrar han sig och påbörjar istället en lång dragning. Målvakten hänger med bra, går åt rätt håll, men på något underligt sätt lyckas pucken gå mellan benskydden och via stoplen in i mål. 4-1 till gästande lag OHC. Bara några minuter efter Ore's mål kommer Järvsö i en "två mot en"-situation. Spelaren med puck väljer att passa över pucken till sin lagkamrat. Målvakten Jäderberg är än så länge med men iochmed sidledsförflyttningen hamnar denne ur "boxen" och pucken går via bortre stolpe in i mål. 4-2 och återigen spännande. Spelet fortskrider med mest chanser för OHC och tillslut får Emil Mårtensson ett ypperligt läge, efter en skottfint som målvakten gick på lobbar han in pucken i "plockkrysset", 5-2 och resultatet står sig perioden ut.

Inför tredje period gick OHC in för yttligare mål och försök till att hålla tätt bakåt. Varför? Officiellt sägs det vara för att vinna matchen, men en fågel viskade i mitt öra att många ville se andremålvakten Johan Åberg stå någon/några minuter på slutet. Johan Åberg? Ni hörde rätt, Johan Åberg, förra årets poängkung gjorde igår sin målvaktsdebut på match. Tyvärr lyckades aldrig Ockelbo utöka sin ledning. Istället blev avslutande del på matchen återigen lite väl spännande. Järvsö reducerade, och med tre minuter kvar av sista perioden åkte busen Daniel Larsson ut för interference. Men bra försvarsspel gjorde att hemmalaget aldrig kom riktigt nära ännu ett reduceringsmål. Istället vann OHC rättvist med 5-3.

Åbergpokalen gick denna gång till Richard Uppman efter eminent spel. Samt var OHC-spelarna rikigt nöjd med publiken i Järvsö, -"Det är alltid roligt när det är tryck på läktarna, Järvsö borta är alltid speciella." kunde man höra på spelarbussen hem.

Hade Tunnan fått stå skulle matchen slutat 5-0.
Igår likt (nästan) alla andra torsdagar under vintern var det träning för OHC. Men en skillnad från de tidigare träningarna var att ledarstaben denna dag inte kunde medverka. Istället fick Ockelbos Tomas Rosén och Emil Mårtensson agera övningsledare. Som förövrigt genomfördes med bravur.

En korrigering från tidigare matchreferat, Lindefallet, är att OHC inte hade samtliga spelare tillbaka. Johan Åberg saknades, förra årets poängkung har dragit på sig en inflammation och kommer vara borta 1-3v.

Idag är det även match för Ockelbo HC, borta i Järvsö. Förhoppningsvis kommer det bli en roligt tillställning som det oftast blir där borta, mycket folk och härligt spel.

Tisdag är enligt tradition matchdag för Ockelbo HC och så även idag. Gäster idag var Lindefallet. OHC var åter igen full trupp och efter en snöplig förlust i fredags mot Hedesunda var vinstinstinkten hög. Trots detta blev det ännu en oförskämt spännande hemmamatch.

19.30 släpptes pucken för första gången denna match. Likt tidigare möten mot Lindefallet började matchen i ett högt tempo och spel i Ockelbos försvarszon. Hemmalaget försvarade sig bra och Lindefallet kom inte till några farliga avslut, fram till mitten av perioden. Ett friläge från blå som efter ett tveksamt ingripande från hemmamålvakten Jäderberg lyckades hitta in mellan stolparna. 0-1 till gästande lag. Trots detta vek spelarna i OHC inte ner sig och några minuter senare i powerplay gör Richard Carlsson mål med ett distinkt avslut på ett fint förarbete av kedjekamraterna. Perioden slutar 1-1 men chanser gör ytligare mål hade båda lagen.

Andra perioden startar med mer avvaktande spel från båda lagen där chanser delas ut hej vilt. Tyvärr utnyttjar gästande Lindefallet en av chanserna på bästa sätt och tar återigen ledningen i matchen med 2-1. Lyckan i bortalaget blir dock kortvarig. OHC's Robin Giljam visar upp bländande klubbteknik, efter ett bra förarbete av Emil Mårtensson, på ett friläge och sprätter in 2-2. Efter detta tar Ockelbo över spelet mer och mer, stundtals ser det ut som powerplay trots lika många man på plan. Till slut kan inte bortalaget hålla tätt och Kristoffer Karjula droppar pucken i skottsektorn, Daniel Larsson nyper iväg ett lågt skott som tar på målvaktens benskydd. Karjula störtdyker på mål och lyckas slå in returen och OHC tar för första gången ledningen i matchen. Men fler mål hinner det inte bli innan hese Fredrik tjuter.

Tredje perioden blir en oerhört spännande tillställning. Powerplay för båda lagen men inga mål där. Ockelbo har vid ställning 3-2 som närmast ett skott i stolpen och en puck som räddas av en utespelarna precis innan den ska passera mållinjen. När två minuter av matchen återstår får Lindefallet ett ypperligt läge att kvittera, tre mot målvakten och visst gör borta laget mål. Nästan direkt efter kvitteringsmålet kommer gästerna på ett nytt anfall, ett snabbt pass i sidled och direktskott. Kling. Pucken tar i ribban och spelet fortsätter. Sista minuten blir dock mållös och fem minuters sudden death väntar.

Nästan direkt efter slutsignalen på börjas "sudden". Och en minut in drabbas OHC's Björn Rosén av en utvisning och spel fyra mot tre väntar i två minuter. Lindefallet är ytterst nära ett avgörande men bra försvarsspel gör att mål uteblir. Istället drabbad bortalaget av en utvisning då 33 sekunder återstår. OHC är oerhört nära två gånger under denna halvminut att gör ett suddenmål men tiden blev aningen knapp och istället krävs det ett straffavgörande för att skilja lagen ifrån.

Första straffen slås av Lindefallet. Ett handledsskott som målvakten Jäderberg styr utanför. Ockelbos första straff slås av Emil Mårtensson, med en fin dragning lyckas han få målvakten liggandes, åker runt denne och lägger pucken i öppen bur. Lindefallets andra straff blir även den misslyckad där pucken inte ens träffar mål. Och nu hade Tomas Rosén läge att avgöra matchen, likt Lindefallets första straff skjuter han ett handledsskott i ett försök att få pucken mellan målvaktens ben men förgäves. Istället fick bortalaget chansen att kvittera, men vid miss förlora matchen. Den dåliga isen gynnade Jäderberg i målet och pucken hamnade på högkant, när Lindefallet-spelaren väl fått ordning på pucken var han för nära målet, dragningen blev aningen för hastig och skottet hamnade utanför målramen. Ockelbos tredje straff, som skulle slås av Robin Giljam behövdes inte utföras då matchen redan avgjorts.

Matchen slutade 4-3 efter straffar till hemmalaget där isen på grund av det varma vädret var väldigt mjuk och svårspelad. Och som tidigare nämnt fick publiken se ännu en spännande match på månskensrinken.

Nästa match är på fredag, då borta i Järvsö. För er som inte kan ta er dit kommer det här komma ett rykande färskt matchreferat från den matchen

Med Tunnan i målet skulle denna match varit avgjord efter full tid med resultatet 3-0.

Idag hade OHC första träningen den här veckan, och dagens tema var glädje. Efter en halvdan match borta i Hedesunda kände spelarrådet och ledarstaben att något borde förändras. "Glädje" var ordet som dök upp, den kunde ibland se ut att saknas hos spelarna. "Vad gör man åt det?" var frågan på mångas läppar. En bra start kan vara att ha roligt, för det är trots allt därför man väljer att utöva något. Och visst märktes det att ett litet snack gjorde skillnad, inte med stora mått sett, men som man brukar säga; många bäckar små.

Träningen i sig blev vad man kan likna vid en basic träning, där grunder, lite taktik gicks igenom, målvakterna fick även sin beskärda del av träningen. Spelarna såg återigen lite mer road ut och kanske är något stort på väg att hända imorgon.

Då nalkas nämligen match på Ockelbos månskensrink 19.30, motståndet bjuder Lindefallet på denna gång. Kom och beskåda härliga tacklingar, manligt gruff, trolleri med puck och klubba, utvisningar och munhugg. Ja, kom och dela med dig av glädjen! Hoppas vi ses imorgon, och för de som inte kan närvara fysiskt på plats kan senare imorgon läsa ett rykande färskt matchreferat här.

I fredags var det dags för Ockelbos stoltheter att gästa Hedesunda på deras hemmaplan. Ockelbo-troppen var en aning avskalad där några ordinarie saknades, ändå lyckades tränar-staben plocka fram 19 spelare! Men med antalet mer spelare lyckades OHC inte göra fler mål än hemmalaget.

Första perioden började inte på bäst tänkbara sätt för bortalaget, redan på första skottet en och en halv minut från pucksläpp gör Hedesunda 1-0 med ett slagskott från övre tekningscirkel där målvakten Jäderberg stod aningen fel och målet kan ses som en målvaktstavla. Några minuter senare åker Ockelbos Daniel Larsson på en utvisning och Hedesunda stänker in 2-0. Men istället för att bryta ihop visar även OHC upp bra powerplay-spel. Med fint förarbete och ett distinkt avslut från Marcus Hedström lyckas Ockelbo reducera till 2-1 innan periodvila. Man försöker även med en kvittering men hesa Fredrik hinner tjuta innan.

Andra perioden börjar lite bättre än första, båda lagen får chanser att göra mål men dessa fick vänta ända tills det att Ockelbos Emil Mårtensson avlossar ett hårt och välplacerat handledsskott i målvaktens vänstra kryss och kvittering är ett faktum. Samme man får en stund senare ett läge att göra ännu ett mål på egen retur men målvakten lyckas stoppa pucken i sista stund. Istället för mål blir det lite senare i en annan spelsekvens en dubbelutvisning där domaren gör en aning dålig bedömning. Detta skulle visa sig ha en förödande utgång. Då båda spelarnas utvisningar tickat ut skall de egentligen släppas ut samtidigt, men i detta hann Hedesundas spelare ut några sekunder före, fick friläge och gjorde mål. 3-2 och återigen uppbacke för OHC.

I tredje perioden hade Ockelbo aldrig riktigt något bra läge för kvittering, där Hedesunda spelade bra försvarsspel och lät aldrig OHC komma till farliga avslut. Då 5 minuter återstod åkte Ockelbos Tomas Rosén på ett matchstraff och Hedesunda hade nu powerplay till slutsignal. Och som grädde på moset fick även Tommy Karjula en tvåminutare. Det var för mycket för OHC och hemmalaget utökade till 4-2 som även blev slutresultatet.

Summa summarum, Ockelbo HC var borta i Hedesunda.

Om Tunnan fått vakta buren skulle ingen puck passerat mållinjen.

Tisdag, Ockelbo IP, Hofors gästar Ockelbos stoltheter. Återigen hade mycket folk samlats för att se på hockeymatch. Likt tidigare match på rinken blev även denna mycket spännande. Och inte nog med att mycket folk var där, man kunde även se en skymt av lokala TV4 som gjorde ett reportage om anläggningen och hann även med en intervju med Ockelbos Tomas Rosén. Idag var det även seriepremiär för Emil Mårtensson.

Ockelbo startade matchen i ett högt tempo, men lite snöpligt lyckas Hofors göra både 1-0 och 2-0 ganska tidigt. OHC-spelarna inklusive målvakten Rickard Jäderberg blev tagen på sängen. Men efter många skott och lite tur reducerar OHC genom backen Andreas Persson. Nu var nollan spräckt, så nu borde målen rasa in eller? Både ja och nej. Innan hesa Fredrik tjuter för första gången på matchen kvitterar OHC genom Markus Stark, genom en fotbollsspark, något som kan likna en bisicleta.

Efter en stark (!) avslutning i första perioden går grabbarna in med stort självförtroende i andra. Den börjar bra men efter ett par minuter åker Ockelbo på en utvisning. Hofors hade redan en gång tidigare visat sig vara effektiv i PP, och så även den här gången. 2-3 och återigen i underläge. Minuterna tickar i väg, ett Ockelbomål ligger i luften. Chansen kommer så i PP, 5 mot 3, bättre lägen kommer inte. Och som OHC tar vara på läget som gavs, nytillkomne Emil Mårtensson, som varit utlånad till Nyköping en månad visar upp en fin klubbteknik genom en skottfint. Åker förbi spelaren och avslutar distinkt på målvaktens högra sida, 3-3. Tyvärr blir det inga fler mål i andra perioden för något av lagen.

Den sista perioden blir även den mycket spännande, där båda lagen bjuds på chanser i form av powerplay, frilägen, två mot en, och så vidare. I Ockelbos enda PP i perioden lyckas de via Tomas Roséns klubba och ett fint förarbete bli 4-3 till hemmalaget. Det visar sig att en ett måls ledning inte är betryggande. Hofors får ett powerplay och är mycket nära ett kvitteringsmål som turligt nog uteblir. Då två minuter kvarstår tar bortalaget ut målvakten, och en hård press nere i OHC's zon väntar. Hofors skjuter då hejvilt, en puck tar i stolpen, en annan i burgaveln. Men närmare än så kommer inte gästerna och det hela slutar med en 4-3 vinst till Ockelbo.

Åberg pokalen denna gång gick till Emil Mårtensson som med ett mål och två assist visade vägen.

En sak som kan vara onödigt vetande är att Tomas Rosén för andra matchen i rad gör GWG, Game Winning Goal.

Med burväktaren Tunnan skulle slutresultatet istället för 4-3 bli 4-0.

Måndagar brukar vanligtvis vara träningsdagar för Ockelbo HC, så även denna måndag som förövrigt är sista måndagen den här veckan.

Det var en relativt lugn träning där mycket fokus las på målvakterna och deras brister. "Behagligt pucktempo" och "träna på bänken" var fraser som hördes frenetiskt ute på isen. Träningen innehöll även en del nygamla ansikten i form av Emil Mårtensson, Emil Larsson och Joakim Westrin. Samtliga av dessa såg väldigt bra ut, både på isen och utanför.

Imorgon likt igår är det match på Ockelbo IP, men istället för Norrsundet är det Hofors 2 som bjuder upp till vals. 19.30 släpps pucken och 60 minuter av manligt gruff kan skådas. Kom och kolla!

Söndag den fjärde november 2012, som vilken söndag som helst? För den okunnige skulle det kunna vara så, men, en påläst Ockelbo-bo med huvudet på skaft bör vetat att det idag var OHC's första match på hemmaplan denna säsong. Och vilken match det blev.

Norrsundet stod för dagens motstånd. Efter en snöplig förlust borta mot Skutskär var Ockelbo sugen på revansch, men så var även Norrsundet som senast förlorade mot Järvsö.

Matchen började i ett behagligt pucktempo för båda lagen, där chanser för mål var många, men ändå uteblev. Perioden slutade 0-0 och båda lagen var föga nöjd. I första perioden fick Ockelbos Johan Åberg säsongens hittills längsta utvisning, 10 min personligt, i och med det leder denne utvisningsligan med hästlängder.

Andra perioden börjar även den med chanser för båda lagen, men allt eftersom tiden går börjar Ockelbo skapa fler och fler lägen. Ett mål ligger i luften, men tack vare en storspelande Charlie Kordez i Norrsundet-målet får det vänta tills slutet av den andra perioden innan Ockelbos nyförvärv Tomas Rosén lyckas peta in en retur à la Holmström-style. 1-0, ingen betryggande ledning i för den sista perioden.

Tredje perioden blir även den väldigt målfattig. Norrsundet ligger på för en kvittering och stundtals snurrar runt Ockelbo-spelarna. Bästa chansen för en kvittering kommer då fem minuter kvarstår och OHC drabbas av en utvisning. Men målet uteblir och istället då 10 sekunder kvarstår gör Tomas Rosén sitt andra mål för kvällen, en distinkt slagskotts-tekning från egen blålinje i tom bur fastställde resultatet 2-0. Publiken som uppskattades till 140-150 personer fick se en bra hockeymatch med inslag av några trötta spelare. Det skall heller inte glömmas bort att dagens tvåmålsskytt missade en straff i tredje perioden, en lobb-puck på målvaktens högra sida som från sidan inte såg allt för svår ut att ta. Glöm ej detta.

I omklädningsrummet utdelades även den modifierade nygamla "Åberg Pokalen" till målvakten Rickard Jäderberg. Pokalen delas ut av förra matchens Åberg pokal-vinnare, i detta fall Petter Engberg, till den person som denne anser ha gjort något bra på planen. Kan liknas vid ett vandringspris.

Tunnan hade gjort en minst lika bra insats i målet, om inte bättre.

För de som är sugna att se mer av Ockelbos stoltheter skall man bege sig till IP redan nu på tisdag. Då gästas OHC av Hofors 2, nedsläpp är kl 19.30.

Ockelbos stoltheter på resa till Skutskär, enligt statistiska uträkningar borde Skutskär krossa OHC. Det visade sig senare bli mycket svårare gjort än sagt.

Ockelbo var redan från start några man kort, där både Daniel Larsson och Kalle Nordin var och är på Gotland för att åka moped på en hyfsat lätt bana. Richard Karlsson var även han borta, men inte på mopedtävling utan en parmesan-provning med många andra familjer. Även en av årets nyförvärv, som tills nyligen varit utlånad till Nyköping, Emil Mårtensson, lyste med sin frånvaro. Marcus Stark även han borta på något oförklarligt "jobb".

I första perioden hände inte mycket, varken mål eller utvisningar släpptes in eller blev utdelade. Trotts att chanser fanns lyckades inte pucken hitta sig in mellan stolparna på någon utav målvakterna. Det märktes redan från start vad domaren ville ha för nivå på matchen, hårda och stundtals fula tacklingar utdelades men inga utvisningar.

Andra perioden, kan liknas vid ett 16 minuter långt djupdyk i Öjaren. Redan fyra minuter in i perioden stod det 3-0 till hemmalaget. Och 4-0 kom tre minuter senare. Då, efter sju minuter såg Ockelbo ut som ett slaget lag. Men i de lugnaste vattnet simmar de vassaste fiskarna som man brukar säga. Kedja Wiklund, Giljam och Åberg visade upp en fantastisk hockey, och från ingen vinkel alls lyckades prickskytten Wiklund hitta nät. Tyvärr lyckades Skutskär hitta nätet på den mediokre målvakten Jäderberg en femte gång, i den 16e minuten. 5-1 efter 16 minuters kaos.

Tredje perioden. Många, så även Skutskärs spelarna trodde att 5-1 var en trygg ledning i sista perioden. Men efter ett tidigt 5 mot 3 powerplay och ett perfekt placerat slagskott från Åberg gav Ockelbo vittring. Och lite senare lyckades Åberg återigen hitta nät efter ett mycket vackert förspel av samtliga i dennes femma, 5-3 och åtta minuter kvar. Ockelbo var nära något stort. OHC hade bjudningar på både ett och två mål till, ett ribbskott från Henric Ferrari, en skridskospetts i vägen för Tomas Roséns slagskott, en puck i stolproten. Men tack vare ett dåligt beslut av domaren fick Skutskär istället göra mål i tom kasse och matchen slutade 6-3.

Trots 6-3 ska OHC-spelarna vara nöjda, då Skutskär är ett bra lag bjöd Ockelbo upp till ett mycket bra motstånd.
För de som vill se Ockelbo spela nästa match ska man bege sig Ockelbo IP imorgon kl fyra, nya friska tag och nytt motstånd i form av Norrsundet.

Tunnan som målvakt hade kunnat hålla nollan de 16 minuterna och på så vis skulle de 6e målet utebli.