Dagen till ära, första ispasset i Ockelbo. Länge såg det mörkt ut, då ismaskinen krånglat inte bara en gång utan två. Men som de fantastiska vaktmästare och hjälpsamma supportrar Ockelbo har blev dagens träning räddad. Klockan sex inställde sig samtliga spelare som inte hade förhinder i cafeterian. Bland de saknade var Ore "björnen" Rosén (troligen jobb), Persson, Andreas 10# (var han verkligen vid tandläkaren?), Karjula den Yngre (mest troligt på arbete), Karlsson den Äldste (Har gjort ett avtal med hemmet att vara hemma på onsdagar), Norén (troligen skolan som spökade alt. att frisyren var fel) och Stark den Starke var borta på något oförklarligt. På mötet bestämdes målsättningen för denna säsong samt hur och när böteslistan skall vinna laga kraft.

Träningen i sig blev en lycklig tillställning, där många höga skratt hördes. Dock kunde underlaget, alltså isen, varit bättre. Tyvärr var den väldigt tunn på en del ställen och spelarna som vägde lite mer gjorde stora sprickor vid snabba kurvtagningar.
Träningen avslutades med en straffturnering där Robert Preppola återigen likt senaste turneringen förlorade och puckplockningen blev ett faktum. Dock sades det att turneringen skall göras om imorgon eftersom samtliga spelare inte kunde medverka.

Det har även spridits rykten om att OHC's egna Richard Uppman tillbringat misstänksamt mycket tid nere vid idrottsplatsen. Heldagar med medtagen lunch och middags lådor, kläder för extremt många ispass. Varför kan man då undra? Teorier fanns att han tycker om hockey så mycket att han vill träna mer än de andra i laget. Eller, vilket är en mycket lös teori, att han har tränat upp sig så pass mycket att andra lag börjat visa intresse för den unge talangen. Här är frågorna många men svaren få, kanske redan imorgon kommer dessa besvaras, vem vet?

För de som inte kan vänta tills på söndag för att se Ockelbos stoltheter åka runt i sina manliga, lite svettiga utrustning finns chansen imorgon torsdag. Det är nämligen så att den andra träningen för säsongen på Ockelbo IP spelas då, 19.00 för de intresserade. Kamera får givetvis tas med för att knäppa kort.

Dagens match mot ärkerivalen Norrsundet blev likt gårdagens träning inställd. Det ryktas att en trasig ismaskin var anledningen till varför den blev flyttad. Och gårdagens träningen blev inställd pga att vädergudarna promt bestämt sig för att Ockelbos stoltheter skulle få en ledig måndag.

Istället kan spelarna synas imorgon och på torsdag vid IP, på fredag i skutskärs ishall och söndag återigen på IP.


Idag söndag var samtliga spelare lediga. Många passade på att äntligen få sova ut och vakna när man kände för det. Dock varar inte spelledigheten i all evig tid, för imorgon måndag väntar det första ispasset på OHC's hemmaplan, Ockelbo IP, 19.00.
 
På träningslägret i Älvdalen florerade även en kameraman (Bosse Stark), intervjuer och filmandet av träningsmoment blev en succé bland spelare och ledare.
Nedan har vi en kort filmsnutt av just träningslägret i Älvdalen, bland annat en intervju med en utav de nyförvärvade spelarna i Ockelbo HC, Tomas Rosén. Intervjuad av Bosse Stark. Se, hör och njut!
 
 
07,00-07.30, dags för frukost, trodde de flesta. Men vad många inte visste var att lördagsfrukosten påbörjas tidigast 08.00. Detta medförde att flera av spelarna fick mellan en timme och 30 minuter mindre sömn vilket inte uppskattades. Detta kan inte skyllas på dålig information eller liknande då det på dörren till matsalen fanns en stor lapp där följande stod:
Frukost:
Lördag                              08.00-10.00
Är huvudet dumt får kroppen lida.
 
Kl nio var det dags för Ockelbos stoltheter att kliva på isen för sjätte gången detta träningsläger.Med kall och blöt utrustning tågade grabbarna ut, motiverade och med en beslutsamhet i ögonen som är svårt att sätta ord på, man bör ha varit på plats för att verkligen kunna förstå. Tyvärr avtog denna intensivitet hos spelarna rätt fort. De fem passen före satte sina spår. Detta insåg ledarstaben och anpassade träningen efter förmåga. Den sjätte och sista träningen avslutades med träningslägrets andra straffturnering som backen Preppola förlorade, den första turneringen förlorades av backen Persson.
 
Dagens höjdpunkt som spelare och ledare har tryckt på ska stå med här är forward Richard Uppmans galna resa mot Älvdalen. Det hela började med att Uppman som olyckligtvis inte kunde medverka på lägret dag ett och två istället skulle komma upp och träna samt spela match dag tre. Richard åkte i vad han tyckte var god tid och var en hel timme före träning vid ishallen. Men här börjar han ana oråd. Han tycker sig själv minnas en bild av ett snöbetäckt landskap som Karjula den äldre lagt ut på instagram. Och vid denna hall finns inte ett spår av snö. Klockan 08.04 får tränare Jesper ett samtal:
- Tjenare mannen, Uppman här. Det är inte vid Furudal vi har träningsläger va?
Samtalet fortsätter och Richard blir tvungen att starta bilen och ta sig till Älvdalen. Allting gott, Uppman hinner i tid och gör sin livs träning.
 
Matchreferatet för Älvdalen - OHC.

Redan innan resultatet tillkännages bör man veta att samtliga spelare var extremt trötta i kropp och sinne. Sex ispass på 36 timmar plus match sätter sina spår. Motståndarna även de slitna efter en seriematch dagen före. 
 
Första perioden spelades ändå riktigt bra av OHC-spelarna och är mycket nära att vinna denna. 4-3 till Älvdalen var inte riktigt rättvist då Ockelbo både vinner skotten och puckinnehav.
Men i andra perioden börjar en uppförsbacke som blir aningen brant för OHC. Puckar slinker in mellan benen, över och på sidan av Jäderberg. När signalen för periodvila tjuter står det hela 9-4 på tavlan.
Tredje perioden börjar även här inte bra, OHC byter målvakt men tyvärr gör Älvdalen tre mål de första 4 minuterna. Efter detta dras pucktempot ner en aning och under de resterande 16 minuterna är det endast Richard Uppman som lyckas hitta nät. Slutresultatet blir 12-5 till Älvdalen.
En stjärna skall utdelas till Uppman som gör två mål på matchen efter att ha åkt vilse i dalarna.
Mycket bra trots omständigheterna!
 
Med tunnan i målet hade det hela slutat med vinst till Ockelbo, 0-5 hade det stått på tavlan.
 
 
 
 
 
 
 

Redan klockan 09.00 utövades dagens första ispass för Ockelbos stoltheter. Dock verkade många av spelarna trötta, kunde det bero på att ett rum höll resten av spelarna vaken till 04.45? Den rutinerade ledarstaben märkte detta och valde att inte köra ett intensivt pass.

Ispass nummer två skulle egentligen startat 11.30, men tyvärr hade kylaraggregatet lagt av under natten och isen efter spolning var svårfrusen. Tack vare idoghet arbete av Älvdalarenans vaktmästare kunde dock aggregatet slås på igen och träningen kunde fortsätta om än lite sent. På det passet inriktades träningen på målvakterna eftersom målvaktstränare Englund dök upp.

Efter träningen var det dags för utfodring, lunch. Hotell Älvdalen bjöd på två olika menyer, stekt potatis med fläskkarré och kokt potatis med fiskfilé. Dessa maträtter var högt över förväntan och ett gav ett positivt intryck över lag.
Dock lyckades målvakt Jäderberg den äldre hitta vad som enligt han var räkor i en remouladsås. Är han säker på att det var en remouladsås och inte en skagensås?

Nästa träningspass för OHC-spelarna är kl 15.00 och samtliga spelare ser fram emot ännu ett träningspass.

UPPDATERING*

Träningen för OHC är nu avslutad, och man har nu hunnit med ett teoripass. Nu väntar en efterlängtad middag för de slitna hjältarna. Träningen i sig var en glad tillställning, även denna gång inriktad mot målvakterna. Dock kände även utespelarna sig slitna och det var efter träningspasset som Ore Rosén myntade begreppet "att träna på bänken". Med detta begrepp menade han att det är viktigt att veta vart på bänken man skall sitta.

Spelarna i OHC har nu avverkat den sista av fyra träningar denna fredag. Humöret innan träning var på topp, där det skämtades hej vilt om att "det vore skönt att slippa denna träning" och liknande. Och Björn Ores nymyntade uttryck "att träna på bänken" utövades flitigt vid avblåsningarna. För spelarna i Ockelbo väntar nu imorgon en träning samt match mot Älvdalen. Just nu är det vila på schemat och förhoppningsvis är samtliga spelare/ledare utvilade till imorgon. 

Ockelbos stoltheter är nu i de kalla landskapet Dalarna, närmare bestämt Älvdalen.

För att summera dagen:

Allting flöt på bra vid samlingen vid Ockelbos IP. Men denna känsla av ro varade inte länge, ganska snabbt märktes det att ett fordon som fraktar spelarutrustning saknades. Bröderna Rosén lyckades med kort varsel att fixa fram en rostig gammal obesiktigad släpvagn. De övriga spelarna tackade de högre makterna för denna snabba omställning.

Vägen till Älvdalen avverkades heller inte här helt felfritt. Halvvägs började det kräksnöa, bilar låg i diket, lyckligtvis ingen av OHC-spelarnas fordon. Det dåliga väglaget medförde långa bilköer och försenade spelare, det senare fick Järboligan erfara likt en tonårsgrabb, de kom för tidigt.. Väl framme när alla var på plats hade Ockelbo sin första träning på detta träningsläger. Kanske var det byte av ishall som gjorde att tempot skruvats upp sedan sist. Alla i laget såg ut att ha lagt i en högre växel, och ledarstaben var mäkta imponerad.

Efter träningen hände en incident, en attrapp slank fram ur någons väska. Inte nog att en attrapp fanns i ett omklädningsrum fullt med män, den var även döpt efter en av spelarna. Panik utbröts och ordning hade förvandlats till kaos.

Av detta har vi bestämt att göra en tävling till er läsare, se nedan.

TÄVLING:
Vems Pippi är avbildad på bilden?

Först att svara rätt i kommentarsfältet vinner en vit t-shirt med alla spelares autografer i OHC . Givetvis får inte någon ur spelartruppen delta.

Kommentarer kommer inte synas förens dessa blivit godkända!

"Äntligen" var ordet på många OHC-spelares läppar idag. Den sista träningen i Ljusnes ishall avverkades i relativt lugnt tempo. Kan det vara den berömda höst-depression som gjorde att spelarna i allmänhet var less? Eller var det folket från Gävle som lyste med sin frånvaro. Ja, frågorna var många, svaren få.
 
Nu för spelarna väntar en dags semester, för att på torsdag packa bilarna och åka mot de fornsvenska språkets ursprung och djupa skogarnas land, närmare bestämt Älvdalen. Väl där skall Ockelbo HC avverka ett par träningar samt en träningsmatch mot Älvdalens IK kl 14.00 på lördag. För de folk som inte kan ta sig dit och se matchen live kommer självklart ett ocensurerat matchreferat här. Och för er som inte kan vänta på ännu ett fantastiskt blogginlägg, ha förtröstan. Ty redan på torsdag kommer en uppdatering om Ockelbos stoltheter.
Igår fredag (19/10-2012) var det dags för Ockelbo Hockey Club att packa bilarna och fara ca nio mil norrut, närmare bestämt Lindefallet.
Resan dit påbörjades för de flesta hemifrån, vissa åkte direkt från jobbet och för att sedan ansluta i Lindefallet.

Från ankomst till matchstart hann Ockelbos stoltheter med två uppvärmningar, en ute som innefattade löpning plus bollspel och den andra uppvärningen var isvärmning. På den senare såg OHC något vassare ut, kunna detta vara en taktik från Lindefallet månne?

19.30, Pucken släpps, klockan startar, spelarna på isen börjar röra sig mer, det kan liknas vid en kedjereaktion. Kanske var det detta spelarna i Ockelbo tänkte vid nedsläpp. För i de nästkommande 26 sekunderna blev pressen för hög från Lindefallet-spelarna. På deras tredje skott för matchen, efter 26s, gör Lindefallet 1-0. Efter detta fortsätter pressen och den större delen av första perioden höll hemmalaget en klass utan dess like, kanske rentutav elitserieklass. Medans bortalaget Ockelbo var nere i korpserien och härjade. Perioden såg ut att sluta i hela 3-0. Men då, från ingenstans, visade Ockelbo upp riktigt ögongodis i form av ett långt pass från  centern Giljam till forwaden Åberg, som tar emot pucken, hånar motståndaren med en exemplarisk dragning för att sedan passa pucken vidare mot en fri Wiklund. "Ryssen" som sällan missar ett sådant här läge gör det inte heller denna gång. Ett distinkt avslut mellan målvaktens benskydd och 3-1 är ett faktum.

De första tio minuterna i andra perioden förs av Ockelbo, som har bjudningar på både ett och två mål. En kombination av bra målvaktsspel och dåliga avslut resulterade i att målen uteblev. Istället fick Lindefallet ett powerplay, som utnyttjades på bästa sätt genom att göra mål. Dock speglade 4-1 just då inte spelet på plan. Rickard Uppman i bortalaget hamnade i en het duell med Lindefallets bås, sju-åtta personer matar hammarslag mot dennes huvud men på något märkligt sätt går Uppman vinnande ur situationen. Spelet fortsätter och hemmalaget gör också lite senare 5-1, en puck som målvakten Jäderberg bör plockat, likt de fyra tidigare målen, och lågan som Ockelbo hade såg ut att förvandlats till glöd. Då några få sekunder återstod åkte Jädraås-sonen Sami på en ful tackling och blev liggandes på isen, tumult utbröt. Matchstraff på Lindefallet spelaren var ofrånkomligt, en sådan tackling bör resultera i en lång avstängning. Dagens citat från matchen blev Wiklunds till ära, då han lugnt och sansat frågade dommaren "Är du nöjd med matchen?" varpå svaret kommer -"Är du helt jävla dum i huvudet?". 

I tredje perioden hände det inte mycket, puckar som målvakten Jäderberg borde tagit slank in, fyra stycken totalt. Ockelbo-spelarna såg endast ut att vilja spela av den sista perioden. Matchen slutade 9-1 till hemmalaget Lindefallet. Ett resultat som inte är allt för bra enligt OHC tränaren Jeppe. En kommentar söktes från någon av OHC-spelarna men många var förtegna och ville inte prata.
 
Summa summarum, vid en nolla från OHC's målvakt eller om bortalaget gjort nio mål till hade Ockelbo vunnit. Med Tunnan i målet hade det förstnämnda varit möjligt, END.
Många kanske missade dagens Brynäs-match. Nedan följer ett tomt matchreferat, detta pga det dåliga spel som visades upp.


 Det var i fredags OHC blåste iväg till Hofors för att lira träningsmatch,med uppskruvade förväntningar på en tuff drabbning rullade bilarna ifrån oremannens garage via järbo där larssons vråltrimmade volvo tog täten.Väl  i Hofors så handlade snacket före match mest om jespers ihärdiga försök att släcka gun med diverse vägpinnar och dylikt längs vägen men även om perssons frånvaro på träningen innan, va han verkligen på jobb eller va han på det där efterlängtade ultraljudet? Ja det va många olika funderingar som snurrade i omklädningsrummet men nog om detta,nu var det dags för nedsläpp! Matchen började i ett tillsynes lågt tempo med många individuella misstag innan ohc började ånga igång sakta men säkert, men precis som man kan utläsa i historieböckerna angående matcher i hofors så i takt med ohc`s spelövertag började hofors spela som man är känd för,alltså fult,jävligt fult! Det var med endast 3 min kvar av första perioden med en ställning som va 0-2 i ohc favör ( i underkant) som överfallet av hoforsspelaren kom på våran alldeles egna världsstjärna nämligen johan "9:an,the killler" åberg som fick ett slag i ansiktstrakten vilket resulterade i en kraftig blödning.Hoforsspelaren som mer liknade en ismaskin än en ishockeyspelare kunde inte för sitt liv förstå att han åkte på 2+2 fast å andra sidan kunde han troligtvis inte heller förstå vilket som va backhand eller forehand på klubban,perioden bryts och omspolning sker! Väl i paus va det mycket snack om åbbas fläskläpp och vilket dåligt motstånd hoforsarna bjöd upp till,men det va även i paus vår lilla halvryss wiklund myntade uttrycket att det iallafall va behagligt pucktempo och sekunden efter slet han upp en 300grams olwpåse! Andra perioden började alltså med 4 min pp vilket ohc tog till vara på med 2 kassar på direkten,sen efter ohc 5-0 mål tidigt i andra perren så blev det mest en avslagen tillställning förutom när vår annars duktige debutant i målet marcus J fick för sig att alla lösa går om och släppte en myspuck åt hoforsarna! Ska nu runda av skrivandet då det vankas lite sämre hockey på tv, matchen vanns iaf av ohc med komfortabla 3-8 vilket va väldigt mediokert men vi i ohc skulle bli mäkta förvånade om inte säsongen slutar med en serieseger! Men alla spelare och ledare i ohc borde hålla lite på munlädret då det mesta faktiskt kommer slinka ut här helt ocensurerat!
 
Ockelbos målvakt Tunnan som dagen till ära fick vila skulle ha hållit nollan i en sådan här match.
Påtryckningar från många håll och kanter; från spelare, supportrar, motståndare och andra kreaturer har gjort att OHCbloggen (Ockelbo Hockey Clubs inofficiella blogg) äntligen(!) startat.
 
Målvakt, backar, forwards och centrar, här går ingen fri. Information, händelser, viktiga som oviktiga, spelar ingen roll. Här kommer allt stå med. Och visst kan även något skvaller slinka med mellan raderna.
 
Som många kanske vet var det eventuellt den sista träningen i Ljusne för i år igår, tisdag. 
Varför det var den sista träningen är det dock inte många som vet. Jag vill i skrivande inte spoila (avslöja) i text varför. Istället låter jag en video tala för sig själv.
 
 
 
Stort tack till Vaktmästaren!
 
Tillbaka till gårdagens träning.
En fågel viskade i örat att någon av spelarna "råkade" få med instruktionsboken till slipmaskinen med hem, och att denne person också "råkade" läsa hela boken, två gånger!
Vad skulle denna person med all denna information till? Har denne planerat att ta över rollen som slipmaskinist? Eller har han smitt en utav de mer ondskefulla planer i OHCs historia? Nämligen att stjäla maskinen.
Ingen vet, förutom denne person som inte nämns vid namn. Kanske kommer denna gåta aldrig att lösas. Men det får framtiden utvisa.