Sandviken hemma blev en historia för sig. Årets första tvåsiffriga match, tyvärr var det inte säsongens första. Men som Hades sa i Babylons hängande trädgårdar:
- En förlust, hur stor den än må vara, är ändå bara en förlust.

Siffrorna talar sitt språk, 10-1. Ockelbo bjöd upp till en dålig foxtrot som Lets Dance-juryn hade sagt.  En sådan stor förlust kanske inte lämpar sig i forum som detta då det finns barn som kan läsa detta.

Istället har vi tisdagens matchreferat att se framåt, där Ockelbo åkte upp till Lindefallet och bjöd upp till vacker vals istället.
Då var nog den mest matchfyllda helg för OHC över för denna säsong. Som titeln halvt avslöjar har alltså två matcher spelats, i fredags mot Norrsundets IF och i lördags mot Sandviks IK, bägge på månskensrinken i Ockelbo.
Eftersom kronologisk ordning är något väldigt effektivt och lätt att följa skrivs först referatet mot NIF och sedan SIK.

I fredags var det alltså dags för Ockelbos stoltheter att ta sig an Norrsundets strömmingar för andra gången den här säsongen. Senaste mötet blev en jämn tillställning där det var NIF som gick vinnande ur striden.

Och när pucken väl släpptes visade OHC att dem var oerhört revanschsugna. Man skapade chanser på chanser. Friläge på friläge. Skott efter skott. Men ingen puck ville leta sig förbi en storspelande målvakt i Norrsundet. Efter första perioden var skottstatistiken hela 25-3 till Ockelbo men ställningen 0-0.

Om första perioden var spel mot ett mål blev det aningen jämnare i andra. NIF fick inleda med nästan fyra minuters powerplay och lyckades nästan få in ett ledningsmål. Men allt eftersom minuterna tickade tog hemmalaget över taktpinnen, och det lönade sig, en gång. Det var den nye Höstlövshäxmästaren N. Wiklund som fick göra matchens första mål, 1-0 vilket stod sig perioden ut.

Dags för tredje och avslutande perioden och en uddamålsledning för hemmalaget. Ett viktigt skede av matchen som man tog vara på. OHC fick in två tidiga puckar och genast kändes det lite bättre, framtiden såg lite mer ljus ut. Men efter att ha spelat nästan halva perioden åkte man som hemmalag på en utvisning. Två minuter gick och när man blev fulltalig reducerade NIF, återigen blev det match. Dock inte länge, för nästan direkt efter stänkte OHC in 4-1 som också blev det slutgiltiga resultatet.

Spännande match där Norrsundets målvakt Kordez spelande vasst och höll ner siffrorna.

Ockelbos nyförvärv för säsongen ut presterade förvånansvärt bra, J. Lind, D. Sundberg och F. Rosqvist, samtliga tidigare känd i Ockelbo.
Troligtvis ingen i Ockelbos kommun har gått omkring ovetande om att OHCbloggen inte uppdaterats på oerhört länge. Frågor och rykten har spridits från mun till öra likt viskningsleken i småskolan.
"Varför har ingen uppdatering kommit?"
"Vem bär ansvaret för uteblivna inlägg?"
"När kommer nästa inlägg?"

Frågor som folket kräver svar på, men som alltid tycks förbli obesvarade.

Ryktena spred sig att skribenten lämnat bloggen vind för våg, vilket i sig inte är något farligt då folk för 100 år sedan tyckte var häftigt att just bli lämnad vind för våg.
Exempelvis i Ockelbo socken kunde kunde samtliga bybor samlas runt en rostig skottkärra som stod ensam vid nuvarande Systembolaget-parkeringen och viska sinsemellan och peka på skottkärran:
- Den har visst blivit lämnad vind för våg siddu.
Huruvida det ryktet stämmer låter vi vara osagt.

Istället kan en aktuell rapport (hehe...) om nuläget kortfattat redogöras här samt en dålig ursäkt till varför många matchreferat skandalöst försvunnit ut i tomma rymden.

Ockelbo HC har den här säsongen spelat 14 seriematcher, 1 oavgjord, 1 vinst och 12 förluster. Då jag som skribent varit oerhört deppig efter en förlust har inlägg på bloggen kommit i andra eller tredje hand. Men, eftersom det nu har blivit ett nytt år ger jag nu er mitt nyårslöfte.
- Resterande matcher som är kvar denna säsong kommer få ett matchreferat, samt kommer det då och då även en "inför/efter träning"-rapport.