Idag har jag som skribent äran att få en insyn på hur en kväll med OHCs målvakter, se bild fr. v. Joakim Thun, Rickard Jäderberg och Marcus Jäderberg, kan se ut. Alla har en lång arbetsdag bakom sig och är "lite lagom trött" som de uttrycker sig. 


Dessa tre är idag samlade i de två brödernas lägenhet i utkanten av Sandviken, ett mysigt litet hem som de kallar "sitt lilla hemman". Trots att att de egentligen inte är ett riktigt hemman har de valt att kalla det så då bägge bröderna innerst inne önskar sig ett jordbruksliv.

Ni som inte har fått den äran att personligen träffat någon av dessa målvakter kommer nu få läsa en kort presentation/intervju om var och en i form av tre snabba frågor:

Joakim Thun, vem är du och vad gör du på fritiden?
- Jag är en glad, sprallig och utåtriktad person. På min fritid väntat jag på hockeysäsong och fördriver tiden med egenkomponerad sång och musik.
Jasså, musik säger du, vad för typ av musik?
- Hmm, jag gillar att sjunga texter om vardagliga händelser där grupptryck är i fokus. Detta för att jag är en inåtriktad person.
Sa du inte nyss att du var utåtriktad?
Jo, men jag är också väldigt anpassningsbar, så det beror helt och hållet på situation och samhälle.

Förbryllad vänder jag mig mot Rickard istället.

Rickard Jäderberg, vem är du och vad gör du på fritiden?
- Hmm, vem jag är och vad jag gör på fritiden säger du, bra fråga!
Ja, vem är du och vad gör du på fritiden?
Jag ser mig själv lite som en Svensson, fast utan det efternamnet så klart. Alltså vanlig med en önskan att vinna ofantligt mycket pengar. På min fritid gör jag väl som en vanlig Svensson och stödjer Svenska Spel och hoppas på drömvinst. En sak många inte vet om mig är att jag är SM-tvåa i fickpingis.
Utifrån mitt perspektiv verkar du vara ovanligt "pengakåt" och annat, varför?
- Återigen en mycket bra fråga. En fråga som jag faktiskt själv ofta ställer mig. Jag kan stå och tänka på det i flera timmar, som när jag ska duscha. Annars kan det bero på den nuvarande regeringen...

Där var jag tvungen att avbryta Rickard för att istället ställa tre frågor till dennes bror.

Marcus Jäderberg, vem är du och vad gör du på fritiden?
- Håller verkligen med min bror om att du ställer dina frågor på rätt ställen. I alla fall, Marcus heter jag, snart fyllda 22 vintrar, gillar friluftsliv, vandra, fiske och framförallt datorspelet WoW.
WoW säger du, har du spelat länge?
- Så länge jag kan minnas, haha, nej skämt åsido. Tror jag ligger på snart 6 år i "träsket" med en playtime på en 340 dagar delat på snart fem level 90 snubbar.

Eftersom jag märker att det kan bli ett långt samtal byter jag snabbt samtalsämne.

Vad händer nu framöver för dig?
- Vi tre taggar inför matchen ikväll, annars ska jag väl jobba, sova och givetvis sitta vid datorn, WoW du vet, WOW WOW WOW.

Efter dessa nio frågor känns det som jag inte fått ett enda givande svar, frågorna har dessutom blivit otaligt fler.

Ja, skrivkrampen har nu sakta börjat smyga inpå, lika bra är väl det. För nu ska jag istället avnjuta kvällen med dessa enastående individer framför TVn och heja fram våra svenska fotbollsdamer.

Väl mött och på återseende, förhoppningsvis inom en snar framtid.