Måndag, bästa dagen på veckan enligt en nyligen publicerad undersökning. Där efter kommer tisdag på en andra plats, tätt efter tisdagen ligger onsdagen på en formidabel tredjeplats. Precis under pallplats hamnade torsdagen på en fjärde placering som den bästa dagen i veckan. Där efter i fallande ordning kom fredagen, lördagen och söndagen. Därefter började det om på måndagen igen. Undersökningen hette "kalendern" om minnet inte sviktar allt för mycket.

Nog om undersökningar och listettor. Dagen till ära hade OHC för omväxlingens skulle träning just på en måndag. Och vilken vacker träningsdag det var, kvicksilvret hade stigit till nollan och inte ett moln på himmelen. Allt var perfekt. Många hade även tagit sig ner till rinken, hela 22 ombytta utespelare. Det varma vädret i kombination med helgen lagkalas bäddade för en seg tillställning, men spelarna skulle visa att en lättöl och varmt väder kunde stoppa detta att bli en underbar träning.

Och visst vart den underbar, för första gången i år fick målvakterna stå för puckplockning efter träningarna under en hel månad. Strongt gjort av straffläggarna.

R. Carlsson gjorde sin första träning efter hjärnskakningen, och visst såg han vass ut.

Imorgon startar det, förkvalet till kvalet till division två. Matchen spelas på Ockelbos månskensrink, nedsläpp 19.30. Motståndet den här gången står Strömsbros IF för. Kom ner och se denna underbara första kvalmatch.

Idag, för enbart timmen sedan gjorde de två åldersuppdelade lagen i Ockelbo HCs ishockeyklubb upp om vilka som verkligen är bäst, 80- eller 90-talisterna.

Matchen började böljande, men med lite fördel för den äldre generationen. Trots jämnt spel kunde de äldre laget gå i periodvila med en uddamålsledning, 11-2.

Period två blev aningen bättre för den yngre generationen. Man kunde tidigt in göra några reduceringsmål. Men detta hjälpte föga. För när slutsignalen visade det sig att de äldre vann knappt med 18-6.

Wiklund, som haft en tids frånvaro, öppnade målskyttet efter knappa 13 sekunder.

Åbergs-pokalen gick idag till båda bröderna Rosén, Tomas och Björn. Tomas för bra spel och Björn för tre vassa plockningar i slutet av matchen.

Målvakten Jäderberg som idag spelade ute låg på 100%, två skott, två mål.

Matchdags lördag den 26/1, idag alltså. Där det är dags för de gamla men ändå föråldrade 80-talisterna att möta resten av årskullarna (90-/70-/60-talisterna). Åk ner och se dessa lag drabbas samman i årets händelse.

Pucken släpps kl 12.00, åk ner och se. Helt gratis!

Sista omgången för division 3 säsongen 12/13. Efter det fortsätter man i en ny serie, för Ockelbos del är det förkvals-serie som gäller och den startar redan på tisdag nästa vecka. Dagens motstånd skulle IK Huge stå för.

Första perioden började inte bra för hemmalaget OHC, tidigt in gjorde bortalaget Huge 1-0. Detta bådade inte gott. Men, desto längre perioden fortskred tog OHC över mer och mer. Huge lyckades dock få pucken över mållinjen ännu en gång, men ogiltigförklarades direkt pga att pucken sparkades in i mål. Istället kunde OHC kvittera sent in i perioden, där E. Mårtensson styrde R. Uppmans puck in i mål. Och när minuten återstod gjorde man även 2-1.

Andra perioden blev ödesdigern för Ockelbo. Hela 6 puckar passerade R. Jäderberg i målet, sex för många.

Inför tredje valde man att byta ut målvakten Jäderberg till M. Jäderberg. Denne fick dock en halvtaskig start, en Hugespelare rundar en fastfrusen (kanske det kalla vädret?) försvarare och får ett friläge från offensiv blålinje. 8-2 tidigt in i tredje. Men det skulle bli Huges sista i matchen då inhoppade Jäderberg täppte till. När slutsignalen ljuder har man lyckats göra två mål till och resultatet denna match blev 8-4.

Man vinner två perioder av tre, och förlorar ändå matchen. Ändå starkt gjort.

Åbergs-pokalen idag till M. Jäderberg med motiveringen "starkt inhopp i ett svårt läge".

Med tunnan i målet hade Ockelbo vunnit med 4-0, om inte mer.

Match även imorgon, kl 12. Åk ner och se historiens viktigaste match. Där Ockelbo internt slåss om vilken årskull som är bäst.

Idag, som så många andra torsdagar var de återigen dags för Ockelbos ishockeyutövare att snöra på sig skridskorna, klä på sig svettig och oluktfri utrustning. En kall kväll, men som var trots allt kändes väldigt varm. Varm på kärlek.

Imorgon är de även dags för match mot IK Huge hemma på månskensrinken. En värdemätare inför kommande matcher i förkvalet. Matchstart kl 19.30.

OHCs historias viktigaste match är det även på lördag kl 12. Kom ner och se när två lag fightas om titeln "bästa laget i OHC".

I laget finns det även en som har ett straff att avtjäna efter en viss regelvidrig målgest. Vad straffet kommer bli är ännu inte officiellt, men det ryktas om att en dockning skall äga rum. Dockning är en populär aktivitet som ishockeyspelare ofta tycker om att göra i smyg. För er som inte vet vad en dockning är kommer snart en artikel om just detta. http://hannasilvera.wordpress.com/2013/01/07/dagens-lank/

Idag var det, som de flesta tisdagar vintertid, återigen match. Denna gång styrde man bilarna österut, mot Norrsundet och Lindövallen. Det var en oerhört viktig match sett från OHC's perspektiv, en vinst skulle innebära att man som sämst skulle hamna fyra i tabellen. Norrsundet på hemmaplan har tidigare matcher i år spelat bra resultatmässigt mot lagen i toppen. Det satte extra press på Ockelbo.

Inledningsvis på matchen var det hemmalaget Norrsundet som hade de vassa chanserna, och efter två minuter var NIF närmare ett ledningsmål än ett baklängesmål. Men allt eftersom matchen gick tog OHC över spelet mer och mer. Tillslut kom även utdelningen, det var idag R. Uppman som fick inleda målskyttet efter en öppnande pass från E. Mårtensson. Efter det tycktes det släppa för bortalaget och inom loppet av några minuter stod de 5-0. Så stod de även när hese Fredrik ljöd efter 20 minuters hockeyspel.

Andra perioden startade även den bra, man kunde ganska tidigt sprätta in två mål. Efter att ha fått väldigt lite hjälp från medspelarna på samtliga insläppta mål valde C. Kordez i motståndarmålet att kliva av. In kom istället J. Eriksson som hade en svår uppgift framför sig. Men det började bra för denne och när perioden var färdigspelad hade endast ett mål passerat mållinjen.

Inför tredje ledde man nu med 8-0, något betryggande. Och spelet fortsatte mycket likt de föregående perioderna, mycket spel i anfallszon och några enstaka kontringsförsök då och då.
När signalen för periodavslut ljöd en tredje gång stod det 10-0 till OHC och man hade nu inkasserat de tre saknade poängen.

Då var OHC klar för förkvalet till div. 2 efter 19 omgångar. En match kvarstår dock, på fredag hemma mot IK Huge, 19.30.

Åberg-pokalen gick idag till R. Jäderberg med motiveringen "Enbart för att denne höll nollan, men det är många andra som också skulle kunna få den".

Tunnan hade hållit nollan och gjort hattrick.

Snart är det dags för OHCs viktigaste match i klubbens historia. På lördag.

I fredags var det dags för kvalstrids-mötet mellan OHC och gästande Skutskär. Där en vinst för något av lagen skulle ge en fördel inför de två sista omgångarna och en förlust skulle mest troligt innebära att man hamnade under "förkvals-sträcket" i tabellen. För de som tog sig ner till månskensrinken trotsade en kyla på hela -22 grader, heder till de.

Matchen började något som den senaste matchen mot Hofors, chanser åt båda håll, mycket likt ett böljande spel där chanser för mål åt båda hållen fanns, men inga direkt farliga. Men precis som förra matchen var det Ockelbo som lyckades göra första målet, och målgöraren J. Åberg var mycket lik förra matchens första målgörare, J. Åberg, enda skillnaden var att fredagens Åberg var ett år äldre än tisdagens variant av Åberg (han fyllde 23 i torsdags). Spelet fortsatte som det tidigare spelats, med aningen mer puckinnehav för hemmalaget. Och det skulle ge utdelning ännu en gång. Denna gång var det R. Uppman som stod för måleriet och det såg ljust ut för Ockelbo. Men, som alla andra hockeymatcher kan en ledning med två mål vända fort. Desto längre perioden fortskred kom Skutskär mer och mer in i matchen och till slut kom även 2-1 målet. Även 2-2 kvitteringen kom då mindre än en minut återstod av perioden och ställningen var återigen lika.

Skutskär hade inför den andra perioden hämtat ett upp ett 2-0 underläge och kände troligtvis att pucken studsade åt deras håll. OHC-spelarna hade just tappat ett 2-0 ledning och kände säkert att pucken inte studsade åt deras håll. Men man var tvungen att lägga det bakom sig, det återstod trots allt 40 minuter kvar av matchen. Och det såg ut som om man glömt första perioden i inledningen av den andra. För det var till en början mycket spel i Skutskärs försvarszon, ledningsmålet satt länge inne då målvakten i Skutskär spelade bra. Men tillslut lyckades E. Mårtensson trycka in sitt första mål för kvällen och man ledde återigen matchen. Ett par minuter senare är samme man framme igen och petar in ännu en puck bakom mållinjen, nu ledde man för andra gången i matchen med två mål, skillnaden var att denna gång stod sig ledningen till periodens slut.

Sista perren skulle bli väldigt spännande. Man fick nästan direkt starta med ett powerplay där ett tidigt mål hade känts någorlunda bra. Men mål uteblev olyckligt nog. Istället, på ett tämligen löst och ofarligt skott från en Skutskärs-spelare, lyckades pucken smita förbi en något tafatt målvakt i Ockelbo målet. Två minuter in i tredje och Skutskär var nu bara ett mål ifrån ett oavgjort resultat. Och visst fick bortalaget chanser att göra mål. I mitten av perioden fick man ett friläge, där pucken turligt nog träffade stolpen, några minuter senare kommer Skutskär i ett tre mot ett-läge, där pucken lyckas stoppas i sista sekund av Jäderbergs klubba. Timeout begärt av bortalaget, en stor press skulle nu troligen sättas på Ockelboförsvaret. Men, man spelar bra defensivt och ger inte Skutskär några bra lägen. Utan istället kliver J. Åberg fram ännu en gång och fastställer resultatet 5-3.

En riktigt kall match, årets kallaste och troligen topp två denna säsong. Kul att se folk trotsa kylan.

Det var nu dags för J. Åberg att få tillbaka sin Åbergs-pokal med motiveringen "Efter att många matcher nu på slutet inlett målskyttet, visat vägen för de andra, och så även idag både inleda och avsluta målskyttet i en viktigt match som denna".

De behövs nu minst tre poäng till för st att Ockelbo HC skall hamna bland de fyra första i tabellen. En första chans att inkassera dessa kommer att ges, i vad som nu kan vara en utav de viktigare matcherna denna säsong, på tisdag borta mot Norrsundet.

Norrsundet har tidigare denna säsong visat sig mycket starka på hemmaplan, där kommer det krävas 60 minuters fokus från samtliga spelare om man vill ha någon chans att vinna.

På återseende!

Efter en träningsledig onsdag var det åter igen dags för busgrabbarna i Ockelbo HC att masa sig ner till månskensrinken och utöva excercis på is. Många välkända ansikten kunde observeras både innan, under och efter träningen. Gävle-ligan, Sandviken/Järbo-maffian, Brödraskapet i Ockelbo, ja det var inte alls många borta. De som inte kunde ta sig till idrottsplatsen hade väldigt olika anledningar: Jåberg fyllde 23 år, grattis mannen (vid den åldern är de nu närmare till 30 än mopedåldern), kungsgården-kungen var tydligen sjuk i huvudet. Ja, anledningarna var många.

Träningen i sig blev en lugn träning, men som allt annat så är definitionen av lugn relativ, för en del spelare, (närmare bestämt målvakterna) hade det lite tyngre då halva träningen fokuserade på deras brister och okunskaper. Men det blev även en del PP-träning hans de med.

Imorgon nalkas det kanske årets hittills viktigaste match, motståndet är Skutskär som med tre omgångar kvar ligger ett poäng efter OHC i tabellen.

För er som vill se två lag kriga (spela match) kan ta sig till Ockelbos månskensrink imorgon kl 19.30. Där får du för 40kr se en troligtvis händelserik match. Kommer det tillräckligt med folk finns även chansen att vinna lite pengar på 50/50 lotterit.

Dagens match för Ockelbo HC spelades i Hofors ishall, motståndet var alltså Hofors. En viktig match som krävde vinst om OHC skulle kunna fortsätta vara med och tampas om en topp fyra placering. Med fullt manskap tog man bilarna och styrde mot ishallen.

Under matchens första minuter böljade spelet och båda lagen fick riktigt bra lägen att inleda målskyttet. Dock tog ingen vara på chanserna som gavs och till en början var det mållöst. Under spelets gång fick både hemmalaget Hofors och OHC powerplay, men även här uteblev mål. Och när hese Fredrik första gången på matchen stod det 0-0, alltså oavgjort.

Inför andra perren snackades det om att ta vara på chanserna som gavs, noga spel var viktigt. Man kan tänka sig att väderleksomställningen var en bidragande faktor att OHC-spelarnas spel i första var aningen taffligt, från att igår träna i sibirisk kyla (ca. -34) till att idag spela i nästan tropisk värme. Utan att överdriva skulle man bara kunna tänka sig att det var en värmeskillnad på en 45 grader, minst.

Andra perioden blev aningen målrikare än föregående. För redan efter 3 minuter kunde Ockelbos J. Åberg på ett friläge stänka in pucken mellan målvaktens ben, via en öppnande passning från R. Carlsson. Fyra minuter senare ökade B. Rosén på till 2-0 från snäv vinkel efter att brorsan, T. Rosén spelat fram han. Fyra minuter till gick innan samme man, Björnen Rosén, kunde göra sitt andra mål för matchen efter att ha blivit framspelad av T. Karjula och M. Hedström. Ett mål för hemmalaget låg dock i luften, efter många försök på långa frispelningar lyckades man komma helt ren med målvakten Jäderberg i OHC. Men den gången uteblev mål då skottet hamnade på dennes benskydd, trots missat friläge kunde man i spelsekvensen efteråt reducera på en retur. 3-1 och hemmalaget kände att det inte var omöjligt att vända matchen. Men, det viktiga 4-1 målet kom i slutet av andra perren efter ett lurigt skott från E. Mårtenssons klubba, framspelad av R. Gilljam och H. Ferrari. Man kunde nu gå in i periodvila med 4-1, där det för övrigt framkom att en sådan ledning var det värsta man kunde leda med inför sista.

Tredje perioden blev aningen målfattigare. Ett tidigt reduceringsmål för Hofors var inte att föredra, men chanser att göra mål kom ganska tidigt i form av powerplay, två mot en-situationer och liknande. Men efter 11 minuter gångna blev det för mycket, 4-2, och pressen skulle bli aningen mer befarade man. Så blev inte fallet. Istället. Fortsatte OHC sin press och när halvminuten återstod fastställer R. Uppman slutresultatet 5-2, framspelad av R. Gilljam.

En rolig match att se, starten var inte den bästa, men man kunde till slut vinna rättvist.

Åberg-pokalen gick idag till målvakten R. Jäderberg med motiveringen "Trots några tafatta ingripanden i sista perioden spelade denne oftast tryggt och lugnt".

Om den här matchen var viktig, då är nästa hemmamatch nog ännu viktigare. Motståndet är då Skutskär, som man tidigare denna säsong förlorade med 6-3 mot.

Träningslediga imorgon, passa då på att tvätta kläder, utföra storhandling och liknande aktiviteter.

För er som missade matchen kan fram till kl 21.06 imorgon se matchen på denna länk: http://www.livearena.com/Content/Index/3120

Matchen hade blivit mindre spännande med Tunnan i målet. Inga bakåt, så att säga.

Idag var det återigen dags, efter en händelserik helg, för Ockelbo HC's grabbar att snöra på sig skridskorna och ut i det kalla vädret utöva momentet Träning. Redan innan träningen märkte man att det var aningen kyligt ute, trots att termometern visade -14 kändes det som -30. Kan bero att det var fuktigt ute, en gissning på sydöstliga vindar månne?

Då förste man klev på den väldigt vackra isen hördes det härliga gnissel-ljudet då skridskor skrapas mot kallt fruset vatten (läses is). Träningen i sig var en härlig tillställning, zonspel, match, BobbyÅberg och andra roliga övningar utövades idag, dock oliiiiidligt kallt som Peter Harrysson skulle sagt.

Imorgon är det dags för OHC att packa trunkarna och ställa in GPS:n på Hofors Ishall. Det är nämligen dags för bortamatch mot just Hofors. En viktigt match där mycket står på spel för bortalaget Ockelbo. Där det gäller att vara fokuserad i 60 spelminuter för att inte tappa några poäng onödigt lätt.

För er som inte kan ta er till Hofors imorgon tills kl 19.00 kan istället se matchen live via internet på denna länk:

Komihåg, 19.00.

Fredagsmatch på månskensrinken mellan Ockelbo HC och gästande Hedesunda. En viktig match då det är oerhört jämt i topp fyra-striden. Inför matchen var det aningen spänt i omklädningsrummet. Hedesunda som tidigare i höstas vann hemma mot Ockelbo och mot bland annat Skutskär för ett par omgångar sedan kunde säkert komma upp till månskensrinken för att ge OHC en genomkörare.

Men redan från nedsläpp tog Ockelbo kommandot i matchen, pucken var enbart i anfallszon de första minuterna och mål låg i luften. Och visst blev de mål. Vinner man skottstatistiken med 30-5 på en period bör man ha gjort några mål. 5-1 stod det efter 20 minuter och många skotten.

Andra perioden var mycket lik den första, spel i anfallszon nästan konstant. Det gjordes dock fler mål i denna period på mindre antal skott. 8-1 blev periodresultatet och man kunde gå in i periodvila med en något betryggande 13-2 ledning.

Inför tredje hade motståndarna frågat om man kunde dra ner lite på tempot, och det verkar ha funkat. För färre mål än båda de tidigare perioderna gjordes. En ganska lugn avslutning på matchen, som slutade hela 15-3.

Skottstatistiken totalt blev hela 82-12 till Ockelbo.

Åberg-pokalen gick idag till fyramåls-skytten och en stycken assistpoäng göraren Marcus Friberg Carlsson. Med motiveringen. "Med fyra mål och en assist visar Marcus att han är en mål och assist-görare av rang".

Det återstår nu bara fyra matcher för OHC innan serien går mot sitt slut. Men matcher kommer fortfarande att spelas efter det då det påbörjas en ny miniserie.

Nästa match för grabbarna i OHC spelas på tisdag. Motståndet är då Hofors och matchen spelas i Hofors

Om Tunnan vaktat buren hade han tagit 12 av 12 skott.

-"Det snöar alltid i Ockelbo", det har sagts förut och kommer sägas många gånger om, så även idag. Och som om att de snöade inte vore nog, det var orkanvindar över Ockelbos månskensrink. Länge såg det ut som träningen skulle få genomföras med meterhöga drivvallar av snö på isen. Men tack vare en mycket rutinerad vaktmästare, som varit med om en och annan vinter på idrottsplan, skrapade av snön från isen två minuter före 19.00.

Träningen kunde påbörjas på en mycket fin is där det hela började med zonspel. Efter att spelande i zon blivit avblåst genomfördes två stycken uppvärmningsövningar. Man bestämde sen sig för att på en så bra is som möjligt genomföra övning Match. Men tillslut blev en utav zonerna ospelbar på grund av snö och orkanvindar, och träningen avrundades med en straffstafett X2. Där ingen av de två tävlande lagen gick in i omklädningsrummet som vinnare. För er som undrar hur detta är möjligt kommer här en förklaring:

Två straffstafetter genomfördes, två lag tävlade mot varandra, låt oss kalla dem lag Tutankhamon och lag Cleopatra. Straffstafettsomgång nr ett vinns av lag Tutankhamon, de sätts då stor press på lag Cleopatra. Omgång nummer två av straffstafetterna vinns av de pressade laget Cleopatra. Tid för en tredje stafett finns inte. Det betyder då att lag Tutankhamon har ett poäng och lag Cleopatra har ett poäng när allt är slut. Ställningen blir då 1-1. På så sätt kan inget av laget sluta som vinnare. För er som vill ha en utförligare förklaring, skriv gärna en kommentar.

Värt att nämna.
Det ryktas om att senaste matchens spelarmaterialare, Mattias Norén, skulle koppla om en lampa på något sätt, och bokstavligen talat fastnade i kablarna, detta resulterade i en kortslutning och tur var väl det. "Elektrikern" får krya på sig.

Match imorgon, månskensrinken, nedsläpp 19.30, motstånd Hedesunda. Var där!

Senaste matchen mot Hedesunda resulterade i en 4-2 förlust, förhoppningsvis är spelarna i OHC extremt revanschsugna.

Varför kommer de egyptiska ledarnas namn in här? Svaret kan vara att klippet med egyptologen Ted Borg gått på högvarv de senaste dagarna.

Här kommer en ocencurerad bild, tagen av Gun Svärd, på M. Olsson i Ockelbo HC. Se och njut. För det är inte varje dag man har privilegiet att beskåda ett sådant vackert ärrat ansikte.

Foto Gun Svärd. M. Olssons fina repa under läppen.

Ockelbo åkte med en tung förlust i bagaget upp till de djupa skogarna i Hälsingland, närmare bestämt Lindefallet. Där möttes man upp och de folk som i fredags sprayade toaletterna invändigt kunde återigen skådas i Blåvitt (och röd). På förhand en mycket viktigt match som näst intill krävde vinst av OHC för att kunna haka på i top-fyra striden.

Första perioden började dock böljande, lagen förväxlade målchanser med varandra men med en liten fördel för Ockelbo. Men hemmalaget kunde komma in mer och mer i matchen tack vare två utvisningar, nästan på följd, som drabbade dagens busgrabb E. Mårtensson. I slutet av perioden krockade Ockelbo-spelaren M. Olsson med en motståndarklubba och fick sig ett saftigt köttsår under läppen. Men denne man gav inte upp, utan körde vidare trots att han nu hade två munnar som stod och gapade. Utvisning uteblev och lika så mål perioden ut. Bild kommer att läggas ut här på mannen med två munnar.

Period nummer två kunde nästan inte ha startat sämre för bortalaget OHC. Efter blott 15 sekunder kunde man på resultattavlan läsa av siffrorna 1-0 till hemmalaget då en dansande puck lyckades hitta sig till nät bakom målvakten Jäderberg. Ockelbo behövde ett snabbt mål för att inte tappa vittringen. Och då, på bytet efter första målet, kliver J. Åberg fram och på sitt egna lilla Åberg-manér (inbrytning från kanten) stänker in 1-1 mellan benen på målvakten. Målet gav Ockelbo luft under vingarna och fler chanser radades upp, R. Carlssons miss vid öppet mål kan vara en nämnvärd målchans värd att nämna. Bara minuten efter "öppet mål"-missen kunde dock dagens busgrabb, E. Mårtensson skjuta ett stenhårt skott i målvaktens plock-kryss och därmed ge OHC ledning med 2-1. Efter detta kom det inte mycket mer chanser under perioden, men en annan bjudning värd att nämna kan vara målvakten R. Jäderbergs indianpass där en "två mot en"-situation uppstod. Målen uteblev dock perioden ut.

Ockelbo fick inleda den första delen av period tre i box-play, men där kunde man spela säkert och bjöd inte Lindefallet på några chanser att göra mål. Perioden fortskred men målen tycktes ligga långt inne i någon mörk vrå. Vips var det bara tre minuter kvar på matchen, då lyckades Lindefallet dra på sig en utvisning, och man skulle nu försöka döda matchen. Men att spela med ett måls ledning några minuter innan slutet är svårt, och stundtals var det mycket spel i försvarszonen för Ockelbo trots powerplay. Och det absolut vassaste läget Lindefallet fick för att kvittera kom när mindre än en minut återstod. Fri från blålinjen, men kom aldrig till avslut pga av en studsande puck som aldrig la sig. Mål uteblev och istället kunde Ockelbo kassera tre poäng.

Åberg-pokalen gick idag till D. Olsson med motiveringen "En backklippa matchen igenom, spelade likt Lidström i sina bästa dar".

Indianernas afton, Geronimo och Crazy Horse, släng er i väggen. Dagens indian går till R. "Sittning Bull" Jäderberg som ville visa upp sina skills med klubban.

M. Olssons köttsår, kan inte varit skönt att spela två perioder med det hålet i ansiktet. Bra gjort!

Tunnan vaktade båsdörren som aldrig förr, men skulle vaktat kassen ännu bättre. (0-2 skulle resultatet blitt)

Bra gjort hela laget, trots en storförlust senast mot IK Huge kunde man ta nya tag den här matchen.

Och givetvis kommer bild på Olssons ansikte lite senare.

I fredags var det för OHC-grabbarna att åka till Gävle för att möta IK Huge i kasthallen. Tidigare samma dag hade många i OHC lämnat återbud pga av magsjuka och andra orsaker. Ledarstaben blev då tvungen ringa in redan skadade spelare för att få ett lag på 15 tappra män och två målvakter.

Redan från start tog Huge kommandot på matchen och efter minuten drog Ockelbo på sig en utvisning. Hemmalaget behövde inte lång tid på sig för att trycka in första pucken bakom Jäderberg i målet. Efter det fortsatte Huge komma i farliga anfall, Ockelbo lyckades även de skapa lite tryck i anfallszon men kom aldrig til några vassa avslut. Istället kunde Huge öka på till 2-0. Men innan det var dags för periodvila klev R. Uppman fram och tryckte in viktiga 2-1 efter en pass från M. Friberg.

Andra perioden började lite bättre för Ockelbo. Mer spel i anfallszon men även i denna period kom man aldrig fram till något farlig avslut. Istället ökade hemmalaget på ledningen till 3-1 efter en fin tekningsvariant som ställde både målvakt och spelare i OHC. Och när en minut på andra perioden kvarstod kom även 4-1. Om målet skulle godkänts eller dömas som hög klubba, där går meningarna isär. Enligt en OHC-spelare var klubban uppe i hjälmvisret och härjade, en annan berättade att klubban själva verket var ovanför plexiglaset, en tredje hävdar att målet var korrekt. Det hela var lite oklart, men en sak som är säkert, det målet var oerhört viktigt för hemmalaget och förödande för bortalaget.

Tredje perioden, Ockelbo gick ner på två femmor för att snabbt kunna få in ett eller fler mål, men istället för att göra mål släppte man tidigt in ett tämligen lätt skott som målvakten borde tagit, och Huge hade nu en 5-1 ledning. Då började luften gå ur Ockelbo-spelarna. Och när halva tredje perren var spelad stod det hela 9-1 på resultat-tavlan. Då valde man att göra ett målvaktsbyte. Det verkade fungera som en liten väckarklocka, på matchens första PP för bortalaget gör R. Carlsson 9-2 efter en styrning på E. Mårtenssons skott. Men tyvärr, på ännu ett powerplay får Huge in 10-2 och fastställer resultatet samt vinner matchen rättvist men med aningen höga siffror.

Åberg-pokalen gick idag till Tomas Rosén med motiveringen "kämpar sig igenom matchen och är en av få som visar glöd."

Största förlusten år 2013.

Några få spelare saknades i Ockelbo, fontänspyor från båda håll är inte att leka med.

Och dagen till ära, då det finns folk i OHC som även läser Huges blogg (hugealag.blogg.se), tänktes det att man kunde göra en modifierad bajsresa, idén tagen från deras blogg (eftersom de som utomstående bedömer andra lags toaletter, inklusive tillbehör, bedömer nu Olsson deras toalett som utomstående, endast denna gång).

Olssons kommentar: "Litet men bekvämt rum, toaletten är kanske inte anpassad för de i min längd och med min längd. Tunnt och hårt toapapper, gick inte söder då man grävde, dock lite tunnt för min smak. Det som drar ner betyget är lukten vid ingång, en ohygglig stank som troligtvis kunde motverkas med en doftgran (helst granbarr) som jag har i min egen raggar-tvåfyrtio. Givetvis kan doften komma från en av våra spelare, men likförbannat luktade de inte gott. Annat var det när jag hade varit där inne och penslat porslinet. Det doftade verkligen sommar."

Med tunnan i målet hade Ockelbo HC vunnit med de klara siffrorna 2-0.

Två träningar har avverkats sedan nyårshelgen. En igår och en idag. På gårdagens träning var det rekordmånga* utövare med på isen.

Dock var det betydligt färre på dagens preparering inför morgondagens möte mot Gävle-baserade laget IK Huge. Folk var skadade, sjuka och jobbade. Men en positiv överraskning var att se M. Stark tillbaka igen på isen efter axelskadan mot Järvsö. På minussidan; Björn "rosen" Rosén hade oflyt med sjukdom. D. Larsson samt M. Friberg har tillsammans, efter många om och men lyckas skrapa ihop till en varsin knäskada, vätskesamling i knä. Samt några andra som inte kunde delta på träningen. Sedvanligt avslutades träningen med en straffturnering, där det bjöds på några delikatesser, men också missar. Pontus "JAEGARN" Johansson gick förlorande ur turnering, bättre lycka nästa gång.

För er som inte vill åka och kolla på inomhusfotboll kan istället varmt rekommenderas att åka till kasthallen imorgon kl 19.00. Då släpps pucken mellan IK Huge och gästande OHC. 19.00, glöm inte det.

* Rekord för år 2013.

Gott Nytt År!

Äntligen är alla dessa högtidsdagar över och för att få uppleva dessa en gång till får man vänta 514 080 minuter som är lika länge som 8568 timmar, som i sin tur är lika med 357 dagar. Ni som anser att de kommande året är oändligt långt och att många timmar kommer gå åt på jobb, ha förtröstan. Av dessa 8568 (357 dagar) timmar som är kvar kommer ni med heltidsjobb (40h/vecka) tillbringa 1840h på arbetsplatsen. Vilket i sin tur betyder att ni har 6728 timmar till att vila och utöva fritidsaktiviteter. Nog om detta.

Om fyra dagar, fredag, spelar Ockelbo HC den tidigare uppskjutna
matchen mot IK Huge, på bortaplan vid kasthallen 19.30. För er som väljer att inte se Bilma Cup på fredag kväll är varmt välkommen att stötta grabbarna i OHC. På dessa fyra dagar kommer två träningar att hinna avverkas, där nästkommande träning redan är imorgon och den andra i övermorgon.

Dock finns ett litet besviket moln över en viss spelare i OHC, som helst sett att matchen spelades en annan dag, då han gärna hade sprungit runt och sparkat fotboll inomhus i Ockelbo, kanske till och med vinna poängligan där. Men som man brukar säga, "Där havren växer finns inga skogsbär."