Årets första hemmamatch

0kommentarer

Så var den avklarad, årets första hemmamatch. Motståndet var formstarka Bollnäs IS som kom till månskensrinken med bara vinster i bagaget. En svår match där OHC bara tagit poäng en gång i år och tränat väldigt få tillfällen den senaste tiden. En lång svit bröts även idag, sedan starten av OHCs hockeyhistoria har samme målvakt startat samtliga seriematcher (sedan 2011-nutid). Men, på grund av en ljumskskada missade R. Jäderberg dagens tillställning och in i mål klev dennes bror in, M. Jäderberg som gjorde sin första start i OHC-tröjan under seriespel.

Period 1.
Mycket likt de tre tidigare matcherna var man det första laget att släppa in pucken. Detta efter knappt minuten gången. 0-1 och hemmapremiären kunde nästan inte startat sämre för Ockelbo. Men mycket likt de tidigare matcherna kvitterade man också. Därefter fortsatte spelet lite lugnare, inga mer mål gjordes under perioden trots chanser för båda lagen med något övertag från Bollnäs sida.

Andra perioden var inte heller bra inledningsvis, nu tappades pucken in snabbare än i första och tidigt fick man ett underläge. Sedan sviktar minnet likt vårskaren i solsken, för om det var Ockelbo som kvitterade eller om det var BIS som ökade på ledningen minns man inte. Vilket som, perioden slutade 2-1 till bortalagets favör och kunde alltså gå in i periodvila med en 2-3 ledning. Precis som period ett hade Bollnäs övertaget och hade fler chanser, men premiärspelande M. Jäderberg gjorde en mer än godkänd insats i målet och höll matchen i liv.

Ockelbo fick inleda tredje delen av matchen med PP i en minut men kunde tyvärr inte peta in en kvittering där. Man fick även chansen fler gånger i powerplay men tyvärr, mål uteblev länge i perioden, det skulle dröja till 19.07 innan J. Åberg kunde hitta nätet bakom BIS-målvakten. Men då var det redan för sent, för under några minuter precis innan Åbergs fullträff hade Bollnäs nätat hela fyra gånger. Slutresultatet för årets första hemmamatch blev alltså 7-3. Bollnäs kunde därför inkassera ännu en tre-poängare medan Ockelbospelarna får lite längre skägg för varje match.

Länge är man med i matchen, men när 4-2 kommer sjunker laget ihop och Bollnäs kan tämligen lätt göra tre snabba.

+ Bra målvaktsspel för premiärspelande M. Jäderberg.

Ockelbo är med i matchen under 50 minuter, men tyvärr räcker inte det.

Med tunnan i målet hade matchen slutat, inte helt oväntat, 3-0.