Bättre sent än aldrig

0kommentarer

Fint folk skriver sent, eller något i den stilen. Mycket har hänt sedan senaste inlägget, två matcher, träningar, OHCs första mål av en målvakt och mycket mer. Allt kommer gås i genom, om än kort men mycket intressant.

Så, förra fredagen spelade Ockelbo HC mot Skutskär i Skutskär. Två på förhand jämna lag där kamp och livslust skulle kunna vara några av många faktorer som kunde skilja de två båsen åt.

Men när matchen väl började valde hemmalaget att hålla i taktpinnen, där bortalaget OHC aldrig riktigt fick en chans, närmast var det i tredje perioden där man lyckades hämta upp ett 4-0 underläge till 4-2. Några ramträffar som tyvärr inte studsade Ockelbos väg, utan istället ökade Skutskär på till vad som skulle bli slutresultatet 6-2.

Därefter skulle det ta en vecka tills OHC återigen fick trä på sig matchstället, rättare sagt i fredags.

Då var det Hofors HC:2 som skulle stå för motståndet, nu hemma på månskensrinken. Länge såg vädret ut att bli långt ifrån optimalt, plus att publiksiffran, på grund av VM-kvalet, skulle bli aningen låg. Men så rätt och ändå fel allt förutspått blev. Vädret var fortsatt dåligt med regn, blåst och plusgrader i två perioder med uppehåll och hyfsad is i tredje. Publiksiffran var inte alls låg, trots regn och VM-kval hittade ett 60-tal ner till rinken och blev bjudna på spänning och romantik.

För första gången sedan GGIK-matchskadan stod R. Jäderberg i OHCs mål. Och för första gången i år gjorde T. och K. Karjula matchdebut. D. Larsson var tillbaka från en knäskada, spelade senast mot SIK. Nästan en handfull halvdebutanter med andra ord.

Och för första gången den här säsongen gjorde man matchens första mål, målgörare var halvdebutanten Larsson.
Sedan fortsatte spelet mycket bra, i alla fall stundtal. Trots att Hofors lite billigt kunde sätta en viktig reduceringspuck när knappt två minuter återstod kunde Ockelbo för första gången hålla en 5-4 ledning matchen ut!

Summa av matcherna,

Tunnan hade hållit nollan båda matcherna.

Och sist skall även de många troligtvis väntat på förklaras. Vem, hur och när gjorde en målvakt i OHC mål?

Jo, idag på träningen lyckades R. Jäderberg med bedriften att skjuta pucken i mål under spel på två mål, på helplan, trots högljudda protester från motståndarlaget var det ett helt regelrätt mål som godkändes. Nu fattas bara att det händer på match.

På tal om match, morgondagens drabbning mot rivalerna Norrsundets IF flyttas på grund av ishaveri på deras hemmaarena, detta kommer att vara fixat tills dagen efter, närmare bestämt onsdag kl 19.30.
Istället kan man imorgon se kvalmatchen mellan Sverige och Portugal på TV4.