Snöplig förlust ännu en gång

1kommentarer

Årets tredje match gick av stapeln igår på Nynäshallen för Ockelbo HC, motståndet GGIK som spelat bra på försäsongen och i inledningen visste man skulle bli ett tufft motstånd.

Och inledningen av matchen var likt många andra Ockelbos tidigare starter. Mycket spel i egen zon och efter redan 10 minuter hade hemmalaget Gävle en 3-0 ledning. Men där vände matchen rätt så tvärt. troligtvis en kombination av en falsk trygghetskänsla inom hemmalaget med en tidig ledning, och OHC som fick mer och mer puckinnehav kände att något var på gång. Men inga mer mål gjordes, varken av hemma- eller bortalaget de resterande 10 minuterna.

Inför andra perioden bytte Ockelbo sin målvakt, R. Jäderberg som utgick på grund av en ljumskskada. In fick istället J. Thun hoppa in. En otacksam uppgift då mannen i fråga inte spelat en matchminut sedan säsongen 2011/12, då i en vinst mot Norrsundet med 11-2. Men kanske var det den förändringen Ockelbo behövde, för ett helt nytt lag klev in på isen. Större delen av perioden var man det puckförande laget och vann perioden med hela 5-1. Man gick nu in i periodvila med en 5-4 ledning.

Sedan i kom inte helt oväntat ett högt tryck från GGIK. Men målvakten J. Thun, som inte stått på två år, gjorde några fenomenala räddningar och höll stundtals Ockelbo kvar i matchen. Chanser förväxlades lagen emellan men mål uteblev varje gång. Då knappt fyra minuter återstod av matchen drabbades Ockelbo HC av en utvisning. Efter att domaren totalt missat en holding på motståndarlaget. Läget var kritiskt och GGIK tog tidigt ut målvakten. Spel 6 mot 4 väldigt länge, men även här uteblev mål. Ända fram till 19.31. På en retur petade hemmalaget in kvitteringsmålet. Och det kändes surt för grabbarna i Ockelbo. Det var andra gången på tre matcher där man tappat en 4-5 ledning med mindre än 30 sekunder kvar. Och som om inte det var nog. när mindre än en sekund återstod skjuter GGIK in 6-5 via stolpen.

-Ännu en tung förlust för OHC som inte haft flytet med sig på slutet av matchen.

GGIK bytte även dem målvakt inför tredje, kanske målvaktsbyten är underskattat?

+ Ockelbo gjorde sin bästa match totalt sett i år men lyckades inte vinna.