Strömmingar och återhållsamhet

0kommentarer

Gårdagens inställda match mot Norrsundets IF spelades idag onsdag i Norrsundet. Inför matchen var stämningen aningen underlig, i princip hela laget verkade gå runt med känslan av att "allt löser sig". Visst stämmer det i de flesta lägen, men inför en hockeymatch brukar det vara ett dåligt tecken. Och den konstiga känslan följde med ut på uppvärmningen, för de som inte har en bra insikt hur lagidrotter fungerar är det ingen bra känsla att ha. Särskilt inte vid en derbymatch.

Och starten på matchen blev en väckarklocka för OHC, första och andra bytet parkerade NIF i Ockelbos försvarszon och var nära en ledningspuck. Mål uteblev och istället kunde Ockelbo ta över kommandot på matchen, men kom sällan till bra avslut och när man väl kom till farliga lägen spelade NIFs målvakt C. Kordez utmärkt. Perioden såg länge ut att bli mållöst, så fel man kan ha, när några minuter återstod tryckte hemmalaget NIF in matchens första mål.

När det var dags för andra var inställningen fortfarande skrämmande lik hur den var i inledningen. Men nu gick man ut till ett PP, men som väldigt många powerplay den här säsongen uteblev mål ännu en gång. Spelet var i många långa stunder i OHCs anfallszon men väldigt ofta kunde Norrsundet komma ut ur egen zon och skapa kontringar. Tillslut kunde även hemmalaget utöka ledningen till 2-0 åtta minuter in i perioden. Därefter spelade båda lagen passivt tills periodvilan.

Sista tredjedelen av matchen skulle bli aningen mer spännande. NIF kunde 2 minuter in utöka till en 3-0 ledning efter ett tveksamt ingripande av målvakten R. Jäderberg. Men kanske var det exakt vad som behövdes för att tända en liten gnista i OHC-båset. Halvvägs in i perioden med var resultatet 3-2 och en hög press sattes av Ockelbo. Rosén hade ett skott i stolpen men närmare än så kom aldrig bortalaget och slutresultatet blev 3-2.

Mycket bra spel av målvakten i NIF.

Mycket mindre bra spel av målvakten i OHC.

Men vad som har hänt har hänt. Det är bara att ta ett nytt andetag och ladda om till imorgon då det är träning på månskensrinken.

Nästa match är redan på fredag hemma i Ockelbo, gästar gör Lindefallet. 19.30 släpps pucken, var där eller var en mes!

- Hinc robur et securitas

Kommentera

Publiceras ej