Fredag, 18/10-2013. För exakt 45 år sedan hade Djungelboken premiär, de flesta född före år 2000 minns säkert när det bästa man visste var att se Kung Louie kittla Balou. Vad hände då för 25 år sedan?
Jo, Niklas Wiklund firade sin andra dag på jorden. Detta betyder att Djungelboken är 20 jordvarv plus ett jordsnurr äldre än Nicky.

Vad mer hände den 18:e oktober?
Ockelbo HC spelade sin andra träningsmatch säsongen 13/14, alltså idag. Motståndet stod det unga och hungriga GGIK för på Nynäs vackra is.

Gävle GIK som vunnit oerhört många matcher på försäsongen var också det laget som gjorde matchens första mål. Ett pass tvärsöver OHCs försvarszon ställde både målvakten Jäderberg och försvarade spelare. 1-0 efter några minuters spel. Därefter arbetade Ockelbo sig in mer och mer i matchen, stundtals såg det riktigt bra ut. Och tillslut lyckades man också via J. Åberg dundra in kvitteringen. Resultatet stod sig sen till periodvila.

Andra period fick OHC börja med 6 minuters powerplay, men det enda mål pucken hamnade i var fel mål sett utifrån Ockelbos ögon. Och efter yttliggare spel kunde GGIK utöka ledningen till 3-1 som sen stod sig till hese Fredrik ljöd.

Ockelbo gick in i tredje perioden med målsättningen att åtminstone vinna den. Men ganska snart såg det väldigt mörkt ut då Gävle godtemplare utökade ledningen till hela 6-1. Ett enormt piggt GGIK såg ut att kunna ånga på ännu mer, men drabbades av en utvisning, där kunde istället D. Larsson pyttsa för första gången i år. Minuterna senare fick man se R. Giljam i sitt essä. Snurrfint och sedan en fin pass till Lundin som tryckte in 6-3.
Men närmare än så kom aldrig OHC och matchen slutade 6-3 till godtemplarna.

Mycket utvisningar, inte sällan till Ockelbos fördel, kanske aningen lätt på pipan nån gång.

Årets busar ser ut att bli nyblivna 25 åringen Nicky och Åberg, efter två matcher snittar dessa mer än 10 min/ match.

Ockelbo saknade också glödhete PJ, även känd som spindelmannen, som valde att laga en älggryta hemma hos sig.

På bild ser vi busen NiCkY, 25 åringen. Grattis, nu är det närmare 30 än 20!