Många mål på tisdagen

0kommentarer

Igår spelades säsongens andra omgång i Gästriklands division 3-hockey. Hemmalaget Sandvikens IK gjorde däremot sin säsongsdebut på Jernvallen. I just SIK kunde man se gamla Ockelboare i form av N. Modig och M. Hedström. På förhand visste man att det skulle bli en tuff match då OHC inte tränat på is sedan förra måndagen pga ogynnsamma väderförhållanden medan motståndarna tränat kontinuerligt tre pass i veckan sedan augusti.

Första perioden påbörjades, lagen kände på varandra, men ju längre perioden gick arbetade Sandviken sig in mer och mer i Ockelbos försvarszon, ofta långa stunder utan avbrott. Det såg länge ut som om perioden skulle bli mållös, men efter dryga 15 minuter kom 1-0 målet till SIK, lite olyckligt då OHCs J. Åberg träffat ribban spelsekvensen innan. Och på de fem sista minuterna blev det totalt tre mål till, samtliga till hemmalaget.

Andra perioden blev aningen jämnare, Sandviken drabbades av två tidiga utvisningar vilket troligtvis var en anledning till det nerdragna inledande tempot. Några få chanser för båda lagen men inga mål, ända fram till 15 minuters spel. Då var det återigen Sandviken som ökade på ledningen till 5-0 och halvminuten senare 6-0 som stod sig perioden ut.

Ockelbo hade nu en lång uppförsbacke, men då hängde läpp för det. Ockelbo drabbades tidigt in i tredje av en utvisning men lyckades på något sätt få en två mot noll-situation där J. Åberg kunde reducera för första gången på matchen. Minuter senare lyckades el Capitano R. Giljam bli upphakad på ett friläge och således ordna en straff. Men J. Mikaelsson i Sandvikens mål läste straffen bra och räddade den. Därefter fortsatte Sandviken sitt tryck perioden ut. Det hela slutade med de stora siffrorna 8-1.

En match präglat av många mål (9 st) och skott (64-17).

Gamle OHC-spelaren Hedström, nuvarande S(v)IKARE spelade inte matchen men kunde ses springa runt på Jernvallen.

Hade tunnan stått i mål hade matchen slutat 0-1, ganska solklart.