Seriepremiär

0kommentarer

Då var seriespelet 13/14 äntligen igång. Ockelbo HC inleder säsongen med tre bortamatcher, varav den första spelades idag borta mot Järvsö IK.

Som vanligt tycker spelarna i OHC att just matcherna i Järvsö Arena är något extra med mycket publik och bra läktartryck, så var även fallet idag.

Matchen kunde inte startat bättre för hemmalaget JIK, redan efter 24 sekunder hade man 1-0 till sin fördel. Lyckan stod sig dock inte länge. Efter 24 sekunder till hade Ockelbo kvitterat till 1-1. OHC-spelarna som inte tränat sedan i måndags såg i inledning lite osäker ut, nästan som om man kände sig för. Det straffade sig och efter 20 minuters spel ledde Järvsö med 3-1.

Andra perioden präglades av många utvisningar, inte sällan drabbade dem hemmalaget. Tillslut straffade det sig och Ockelbo kunde reducera till 3-2. Efter målet fick spelarena i OHC luft under vingarna men mål uteblev, däremot kunde hemmalaget utöka ledningen och hålla det resultatet perioden ut.

Två mål upp och 20 minuters spel återstod. OHC startade perioden med ett högt tempo, vilket också gav utdelning i ett powerplay. Nu hade bortalaget OHC flytet med sig, ofta långa stunder i anfallszon gav utdelning hela två ggr. 4-5 och 9 minuter kvar av tredje. Nu tog Järvsö över mer och mer, ett mål låg i luften. Järvsö tog ut målvakten när minuten återstod av matchen och det visade sig vara ett bra beslut. Efter att det blev rörigt i OHCs försvarszon kunde en ensam Järvsöspelare slå in kvitteringsmålet efter en öppnande diagonalpass.

5-5, oavgjort betydde 5 minuters sudden death. Men fem minuter behövdes inte, en plötslig död på matchen hände två minuter in. Och det var Järvsö som fick sista ordet. 6-5 i en riktigt spännande match.

+ OHC hämtade upp ett 4-2 underläge och stal en poäng.