0kommentarer

Då var nog den mest matchfyllda helg för OHC över för denna säsong. Som titeln halvt avslöjar har alltså två matcher spelats, i fredags mot Norrsundets IF och i lördags mot Sandviks IK, bägge på månskensrinken i Ockelbo.
Eftersom kronologisk ordning är något väldigt effektivt och lätt att följa skrivs först referatet mot NIF och sedan SIK.

I fredags var det alltså dags för Ockelbos stoltheter att ta sig an Norrsundets strömmingar för andra gången den här säsongen. Senaste mötet blev en jämn tillställning där det var NIF som gick vinnande ur striden.

Och när pucken väl släpptes visade OHC att dem var oerhört revanschsugna. Man skapade chanser på chanser. Friläge på friläge. Skott efter skott. Men ingen puck ville leta sig förbi en storspelande målvakt i Norrsundet. Efter första perioden var skottstatistiken hela 25-3 till Ockelbo men ställningen 0-0.

Om första perioden var spel mot ett mål blev det aningen jämnare i andra. NIF fick inleda med nästan fyra minuters powerplay och lyckades nästan få in ett ledningsmål. Men allt eftersom minuterna tickade tog hemmalaget över taktpinnen, och det lönade sig, en gång. Det var den nye Höstlövshäxmästaren N. Wiklund som fick göra matchens första mål, 1-0 vilket stod sig perioden ut.

Dags för tredje och avslutande perioden och en uddamålsledning för hemmalaget. Ett viktigt skede av matchen som man tog vara på. OHC fick in två tidiga puckar och genast kändes det lite bättre, framtiden såg lite mer ljus ut. Men efter att ha spelat nästan halva perioden åkte man som hemmalag på en utvisning. Två minuter gick och när man blev fulltalig reducerade NIF, återigen blev det match. Dock inte länge, för nästan direkt efter stänkte OHC in 4-1 som också blev det slutgiltiga resultatet.

Spännande match där Norrsundets målvakt Kordez spelande vasst och höll ner siffrorna.

Ockelbos nyförvärv för säsongen ut presterade förvånansvärt bra, J. Lind, D. Sundberg och F. Rosqvist, samtliga tidigare känd i Ockelbo.